ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Βαλένθια πανηγυρίζει για την "σκούπα" της Ρεάλ Μαδρίτης

Η Βαλένθια πανηγυρίζει για την "σκούπα" της Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης "σκούπισε" την Ουνικάχα Μάλαγα (76-73) και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της Liga Endesa. Μαζί με τους φίλους της "Βασίλισσας", πανηγυρίζουν κι αυτοί της Βαλένθια που -μετά από αυτή την εξέλιξη- εξασφάλισε την παρουσία της στην EuroLeague.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους τελικούς της Liga Endesa, μετά την τρίτη διαδοχική νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα (76-73). Η "Βασίλισσα" βρισκόταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά στο τέλος είχε το "κάτι παραπάνω" για να πάρει το "διπλό" και μαζί το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου περιμένει μία εκ των Μπασκόνια και Βαλένθια.

Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, οι "πορτοκαλί" πανηγυρίζουν για την συγκεκριμένη εξέλιξη αφού με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν την παρουσία τους στην EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Από την στιγμή, που η Ουνικάχα Μάλαγα έμεινε εκτός των τελικών, η Βαλένθια έγινε αυτόματα η πέμπτη ισπανική ομάδα που θα βρίσκεται στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για την επόμενη χρονιά.

Πρώτος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Άντονι Ράντολφ (13π.), με τον Σέρχιο Γιουλ (12π.) να ακολουθεί, αλλά να είναι άστοχος. Μπορεί μάλιστα να είχε 1/9 σουτ, αλλά πρόκειται για τον παίκτη που "σφράγισε" τη νίκη της ομάδας του με 2/2 βολές, στα 3'' για το τέλος. Από την άλλη, ο Νέμανια Νέντοβιτς (14π.) με τον Κρις Εγιένγκα (12π.) ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους, που ολοκλήρωσαν τη σεζόν, έχοντας κατακτήσει το EuroCup.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 33-31, 52-51, 73-76.

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Όκουο 2, Φογκ 8 (1), Ντίαζ 9 (2), Ντίεθ, Σμιθ 6 (1/7 σουτ), Νέντοβιτς 14 (4), Μπρουκς 5 (11 ριμπ.), Εγιένγκα 12 (2), Σουάρεθ 8 (3), Μούσλι 8 (6 ριμπ.).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ράντολφ 13 (1), Ρούντι 5 (1), Νοτσιόνι 5 (1), Ντόντσιτς 10 (7 ριμπ.), Ματσιούλις, Ρέγιες 8, Αγιόν 10 (7 ριμπ.), Κάρολ 6 (1), Χάντερ, Γιουλ 12 (1/9 τρίπ.), Τέιλορ 7 (1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ