ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Μπαρτσελόνα ταιριάζει στον Ρούντι

Η Μπαρτσελόνα ταιριάζει στον Ρούντι

Οι αριθμοί αποδεικνύουν πως ο Ρούντι Φερνάντεθ... εμπνέεται στα ματς με την Μπαρτσελόνα και είναι πάντα μεταξύ των κορυφαίων, με μ.ο. πόντων τους 16.3 και αξιολόγηση στα 22.7.

Η Ρεάλ έκανε το 1-0 στους τελικούς της Ισπανίας, με το 78-72 επί της Μπαρτσελόνα και η acb.com ανέλυσε τα όσα έχει κάνει φέτος ο Ρούντι Φερνάντεθ, εναντίον των Καταλανών. Που δεν είναι και λίγα.

Κατ' αρχάς, έχει παίξει στα έξι από τα 7 ματς (έλειψε στο εντός της Liga Endesa, λόγω τραυματισμού) και μετρά τέσσερις νίκες και 2 ήττες, με τους μέσους όρους να είναι 17.5π., 5.25 ριμπ. και 3.5 ασίστ. Στα τέσσερα πρώτα ματς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ενώ σε τρία ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης από το ρόστερ του Πάμπλο Λάσο.

Ο ίδιος εξήγησε το βράδυ της Παρασκευής (19/6) ότι "πάντα παίζω με ιδιαίτερο κίνητρο, εναντίον της Μπαρτσελόνα και φέτος ήμουν σε καλή κατάσταση. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και στους υπόλοιπους τελικούς".

Παιχνίδι Πόντοι Ριμπάουντ Ασίστ Αξιολόγηση Αποτέλεσμα
Supercopa 15 4 3 23 νίκη
Liga Endesa (εκτός) 8 5 4 13 ήττα
Euroleague (εντός) 22 9 5 38 νίκη
Copa del Rey 16 4 5 26 νίκη
Euroleague (εκτός) 20 3 2 15 ήττα
1ος τελικός 17 4 1 21 νίκη

*στο εντός της Liga Endesa απουσίασε με τραυματισμό.

Πέραν των αριθμών που δείχνουν κάτι, υπάρχει και η άμυνα που δεν αποτυπώνεται στο χαρτί, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι "έπιασε" τον Χεζόνια και του έκανε πολύ δύσκολα τα σουτ "για να μας δώσει την ασφάλεια, μαζί και τη δυνατότητα να βρίσκουμε την κατάλληλη λύση στην επίθεση", όπως είπε ο Λάσο. Ο Φερνάντεθ διευκρίνισε πως "ξέρω το ταλέντο του Μάριο (Χεζόνια). Έπρεπε να αμυνθούμε όσο πιο επιθετικά γινόταν, για να κάνουμε δουλειά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ