ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΑΕΚ "ξύπνησε" την Εστουδιάντες

ΑΕΚ-ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ (BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΑΕΚ-ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ (BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ EUROKINISSI

Ο θρίαμβος της Εστουδιάντες επί της Μπαρτσελόνα σήμανε την 4η σερί νίκη των “φοιτητών”. Όσο για το πότε ξεκίνησε αυτό το σερί; Από το ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ.

Η Εστουδιάντες έδειξε τα δόντια της χθες (22/10) υποχρεώνοντας την Μπαρτσελόνα στην πρώτη ήττα της στην ACB . Οι φοιτητές δείχνουν να έχουν βρει ρυθμό πλέον και με ηγέτη τον Σίλβεν Λάντεσμπεργκ πάνε από νίκη σε νίκη τις τελευταίες μέρες.

Η Εστουδιάντες μετράει αισίως 4 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (Basketball Champions League και ACB), με τις τρεις τελευταίες να έρχονται με διψήφια διαφορά. Πού και πότε ξεκίνησε όμως το ντεμαράζ της ομάδας, η οποία στις δύο πρώτες αγωνιστικές της ACB γνώρισε ισάριθμες ήττες; Στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα του Basketball Champions League, όταν και επικράτησε με 87-79 της ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που είχε προηγηθεί ακόμα και με 19 πόντους διαφορά!

Καμία φορά αρκεί ένα καλό παιχνίδι για να “ξυπνήσει” μία ομάδα και να πιστέψει στις δυνατότητές της. Για κακή τύχη της ΑΕΚ, αυτό το παιχνίδι για την Εστουδιάντες ήρθε στο ΟΑΚΑ, όταν ο Λάντεσμπεργκ και η παρέα του υποχρέωσαν την “Ένωση” στην πρώτη φετινή της ήττα. Έκτοτε οι Μαδριλένοι δεν έχουν κοιτάξει ξανά πίσω, έχοντας κερδίσει διαδοχικά την Μπούργκος για την για το πρωτάθλημα, την Ρόζα Ράντομ για το Basketball Champions League και την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα.

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς για πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό το σερί της Εστουδιάντες, η οποία έχει μπροστά της δύο δύσκολες αποστολές, αφού αντιμετωπίζει αρχικά εκτός έδρας στην Στρασμπούρ για το Basketball Champions League (25/10) και ακολούθως εκτός έδρας τη Μάλαγα για το ισπανικό πρωτάθλημα. Την δεδομένη στιγμή ωστόσο υπάρχουν μόνο χαμόγελα στο στρατόπεδο της Εστουδιάντες, που δείχνει ότι έχει βρει τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό. Έναν ρυθμό που άρχισε να αποκτάει όταν πέρασε από το ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ