ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκαρμπαχόσα: "Ο Πάου Γκασόλ θα κάνει τα πάντα για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Portland Trail Blazers forward Pau Gasol poses during the NBA basketball team's media day at the Moda Center in Portland, Ore., Monday, Sept. 30, 2019. (AP Photo/Sam Ortega)
Portland Trail Blazers forward Pau Gasol poses during the NBA basketball team's media day at the Moda Center in Portland, Ore., Monday, Sept. 30, 2019. (AP Photo/Sam Ortega) AP PHOTO/SAM ORTEGA

Ο Πάου Γκασόλ παραμένει στα "πιτς", το μέλλον του εντός παρκέ παραμένει αβέβαιο, αλλά ο Χόρχε Γκαρμπαχόθα δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δώσει το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ισπανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα, πήρε απευθείας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κι η ερώτηση που κάνουν άπαντες πλέον έχει να κάνει με τον Πάου Γκασόλ. Ο 39χρονος φόργουορντ/σέντερ απουσίασε από το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω προβλήματος τραυματισμού, το οποίο δεν έχει ξεπεράσει ακόμη.

Γι αυτό κιόλας το Πόρτλαντ τον αποδέσμευσε πριν από περίπου ένα μήνα, δίνοντας του τον απαραίτητο χρόνο για να αποθεραπευτεί και να έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει -εκ νέου- τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Είτε αυτός βρίσκεται στο ΝΒΑ, είτε στην -αγαπημένη του- Μπαρτσελόνα.

Η ουσία φυσικά δεν είναι αυτή, αλλά τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το θέμα μίλησε (ξανά) ο Χόρχε Γκαρμπαχόθα, για να εξηγήσει πως " το 2008 ένας δημοσιογράφος με είχε ρωτήσει αν αισθανόμουν ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο καλοκαίρι του Πάου στην εθνική ομάδα, φτάσαμε στο 2020 κι ακόμη το ίδιο με ρωτάνε".

Τόνισε μάλιστα πως παρά την πολύμηνη απουσία του από τα παρκέ, ο Πάου Γκασόλ " θα κάνει τα πάντα για να είναι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μιλάμε για έναν ευφυή άνθρωπο, ο οποίος θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βρεθεί κοντά μας. Κι αν δεν μπορέσει να παίξει, θα τον ήθελα στο Τόκιο, σε διαφορετικό ρόλο. Είμαστε περήφανοι για ό,τι κάνει".

Πότε προβλέπεται να επιστρέψει στην δράση; " Δεν υπάρχει ξεκάθαρη ημερομηνία για αυτό. Συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε και υπάρχει η πίστη ότι όλα θα πάνε καλά" απάντησε στη σχετική ερώτηση.

Αυτός που πάντως δεν χωρά αμφιβολία ότι θα επιστρέψει στη "ρόχα" είναι ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, που το φετινό καλοκαίρι προτίμησε να μην παίξει για να συντηρήσει το σώμα του εν όψει της πρώτης σεζόν στην Αρμάνι Μιλάνο: " Είχε δυσκολίες πέρσι, αλλά η αφοσίωσή του στην εθνική ομάδα είναι κάτι που δεν χωρά αμφιβολία. Μας λείπει, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον έχουμε μαζί μας το 2020".

AP Photo/Sam Ortega

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ