ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκαρμπαχόσα: "Η EuroLeague δεν έχει διάθεση να διαπραγματευτεί"

Γκαρμπαχόσα: "Η EuroLeague δεν έχει διάθεση να διαπραγματευτεί"

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, μίλησε για το πρόβλημα της FIBA να εναρμονίσει το καλεντάρι της με αυτό της EuroLeague.

Τα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται το ένα μετά το άλλο, η περίοδος των εθνικών ομάδων αρχίζει (με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας) και μαζί επιστρέφουν και τα γνωστά προβλήματα που έχει η FIBA στην εναρμόνιση με την EuroLeague στο θέμα του ετήσιου προγραμματισμού. Για αυτό το θέμα μίλησε ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, σε δηλώσεις που έκανε.

" Η διαπραγμάτευση με κάποιον που δε θέλει να διαπραγματευτεί είναι αδύνατη", σχολίασε αρχικά ο Γκαρμπαχόσα. " Ολοι πρέπει να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις προ όφελος του κοινού καλού. Η FIBA έκανε ήδη το πρώτο βήμα μεταθέτοντας την έναρξη των προολυμπιακών τουρνουά για κάποιες ημέρες (24-28 Ιουνίου 2020). Η άλλη πλευρά, η EuroLeague, δεν έχει καμία διάθεση να διαπραγματευτεί. Ετσι είναι αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση", τόνισε ο πρόεδρος της FEB.

Ο Γκαρμπαχόσα αναφέρθηκε εν συνεχεία στο γεγονός ότι η ισπανική ομοσπονδία έδωσε την έγκριση την διακοπή των εγχώριων διοργανώσεων (πρωτάθλημα και κύπελλο) για το Final Four της EuroLeague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. " Υπάρχει χώρος στο καλεντάρι, μόνο στην περίπτωση, όμως, που κάτσεις κάτω με ένα χαρτί κι ένα μολύβι και κάνεις υπολογισμούς. Όταν καλείς κάποιον σε ένα τραπέζι για να μιλήσεις κι αυτός δεν έρχεται, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Δεν μου αρέσει καθόλου το γεγονός ότι η EuroLeague πήγε κι έβαλε το Final Four στη μέση των playoffs. Αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα στίβει τους παίκτες. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης διάθεσης της άλλης πλευράς να διαπραγματευτεί. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ποιος και ποιος παίρνει μονόπλευρες αποφάσεις για το δικό του, μοναδικό συμφέρον", υπογράμμισε ο Γκαρμπαχόσα, που πρόσθεσε ότι "μέχρι τώρα δεν υπάρχουν παίκτες που ζήτησαν να ξεκουραστούν και να μην παίξουν στην εθνική ομάδα, προκειμένου να αντέξουν το βαρύ πρόγραμμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ