ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάνκοβιτς: "Δεν βοήθησα όσο θα μπορούσα τον Παναθηναϊκό"

Γιάνκοβιτς: "Δεν βοήθησα όσο θα μπορούσα τον Παναθηναϊκό"
EUROCUP BASKETBALL

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την παρουσία του στην Ανδόρα, τη συνεργασία του με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα.

Στους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο και τον Sport24 Radio 103.3 μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/1) ο Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ο φόργουορντ της Ανδόρας αναφέρθηκε στην εμπειρία της Liga Endesa, εκεί όπου πήρε... δεύτερη ευκαιρία φέτος (μετά το περσινό σύντομο πέρασμά του από τη Βαλένθια), τον ρόλο του στην ομάδα, την EuroLeague και όσα έζησε για μία τριετία στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κομμάτι της Εθνικής ομάδας, αλλά και στον Πανιώνιο, όπου "δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω, πρέπει να επενδύσει σε παιδιά που αγαπούν την ομάδα και τη φανέλα".

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3:

Για το αν επηρεάζονται οι αθλητές από τις πόλεις που μένουν: "Είναι πολλά τα πράγματα που έχουν σημασία. Το κατά πόσο λειτουργούν όλα καλά κι επαγγελματικά σε μία ομάδα. Δεν έχει σημασία πόσους κατοίκους έχει μια πόλη, αλλά να νιώθει άνετα ο αθλητής".

Για την πορεία της Ανδόρα: "Ξεκινήσαμε κατηφορικά, αλλά στη συνέχεια το αλλάξαμε. Κάποιοι τραυματισμοί μας επηρέασαν με συνέπεια να μην τα καταφέρουμε στο EuroCup, ενώ στο πρωτάθλημα, το τρένο για το Copa del Rey έχει φύγει…".

Για τον δικό του ρόλο στην ομάδα: "Εμένα ο ρόλος μου μετά τον τραυματισμό μου έστρωσε πλήρως. Παίζω στις θέσεις "3" και "4", περίπου 20 λεπτά κατά μέσο όρο. Θέλαμε λίγο καιρό για να δέσουμε. Οι τραυματισμοί μας ανάγκασαν να παίζουμε σε διαφορετικές θέσεις".

Για το όνειρο να επιστρέψει στην EuroLeague: "Την τελευταία μου χρονιά προσπάθησα πάρα πολύ στον Παναθηναϊκό. Ψυχολογικά δεν ήμουν τόσο δυνατός και σταθερός. Δεν βοήθησα όσο θα μπορούσα. Το άφησα πίσω και μπήκα στη διαδικασία να δουλέψω πάρα πολύ και να επιστρέψω στην EuroLeague. Είχα αμελήσει να δουλέψω το σώμα μου, ώστε να μπορέσω να παίξω με πλάτη κοντά στο καλάθι. Έχω μάθει να διαβάζω καλύτερα το πικ εν ρολ, κάτι στο οποίο με βοήθησε ο Δημήτρης Πρίφτης στον Άρη. Προσπάθησα σε κάθε αγώνα και κάθε προπόνηση να αποδεικνύω πράγματα".

Για τις διαφορές ανάμεσα σε ισπανικό και ελληνικό πρωτάθλημα: "Κάθε ομάδα μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε έδρα και να κερδίσει. Υπάρχει μόνο μπάσκετ και απόλυτη υγεία, χωρίς να σκέφτεσαι τα σφυρίγματα των διαιτητών ή κάτι άλλο. Αυτό σου δίνει το κίνητρο να παλεύεις για να διεκδικείς καλύτερο συμβόλαιο".

Για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και αν αδικήθηκε στη συνεργασία τους στον Παναθηναϊκό: "Η επιθυμία μου τότε ανεξάρτητα του χρόνου που έπαιζα, ήταν να βγάλω όλη μου την ενέργεια για να κερδίζει η ομάδα. Μπορώ να παραδεχτώ πως σε κάποια παιχνίδια κυρίως ελληνικού πρωταθλήματος ήμουν περισσότερο απογοητευμένος. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν που δεν έπαιξα στα play offs λόγω τραυματισμού".

Για τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού: "Ο καθένας έχει το ρόλο του και υπάρχει ένα καλό κλίμα για το οποίο έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο Τσάβι Πασκουάλ. Επίσης έχει έναν εκπληκτικό Νικ Καλάθη".

Για το πώς αντιμετωπίζουν τον Τσάβι Πασκουάλ στην Ισπανία: "Έχει μεγάλο όνομα στην Ισπανία καθώς έχει δείξει έργο τόσα χρόνια που ήταν στη Μπαρτσελόνα".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον ελληνικό κορμό πολλά χρόνια κι έφτασε να είναι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό θέλει υπομονή, δουλειά και πίστη στο πλάνο. Χαίρομαι που το Λαύριο βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες είναι ανταγωνιστικές".

Για την Εθνική ομάδα: "Προσωπικά περίμενα να κληθώ τον Νοέμβριο. Όπως είπαν τα παιδιά που συμμετείχαν, υπάρχει δίψα. Είναι ευλογία να συμμετέχεις στην Εθνική".

Για τον Πανιώνιο: "Είναι μια ομάδα που σέβομαι, αγαπάω κι έχω μεγαλώσει εκεί. Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Εύχομαι να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία απλά πρέπει να επενδύσει σε παιδιά που να αγαπούν την ομάδα και τη φανέλα. Αυτό δεν γίνεται τώρα και ας πούμε για τους ξένους προς το παρόν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ