ΜΠΑΣΚΕΤ

Επανάσταση στο μπάσκετ, η Liga Endesa εισάγει το "challenge" του... τένις!

ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ενα εντυπωσιακό μέτρο εισάγει στο φετινό της πρωτάθλημα η Liga Endesa, καθώς οι προπονητές θα μπορούν στο εξής να υποβάλλουν "ένσταση" στις αποφάσεις των διαιτητών.

Είναι το... ΝΒΑ της Ευρώπης, το κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα της ηπείρου. Η Liga Endesa προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την δυναμική της, κάνει βήματα προς τα εμπρός και το μεσημέρι της Τετάρτης (19/9) ανακοίνωσε καινοτομίες που θα προκαλέσουν αίσθηση σε όλη την Ευρώπη.

Βλέπετε, οι παράγοντες της ισπανικής Λίγκας θα εισάγουν στο φετινό πρωτάθλημα έναν νέο κανονισμό που θα επιτρέπει στους προπονητές να έχουν από ένα "challenge" σε κάθε αναμέτρηση, σαν αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αγώνες τένις. Αν οι προπονητές δικαιώνονται και η απόφαση των διαιτητών αλλάζει, τότε θα έχουν άλλο ένα "challenge" για φάσεις που θα κρίνουν αν ένα φάουλ είναι αντιαθλητικό, αν ένα καλάθι είναι εντός χρόνου ή εκπρόθεσμο, αν κάποιος παίκτης έχει δικαίωμα για δύο ή τρεις ελεύθερες βολές. Ουδείς μπορεί να έχει πάνω από δύο "ενστάσεις" ανά αγώνα.

"Challenge" μπορούν να ζητήσουν μόνο οι head coaches, ενώ δίπλα στους πάγκους θα υπάρχει ένα έγχρωμο ταμπελάκι. Αν αυτό είναι μπλε, τότε η ομάδα θα έχει το δικαίωμα "ένστασης", αν είναι λευκό θα έχει ακόμη μία στη διάθεσή της (καθώς θα έχει δικαιωθεί στην πρώτη). Μένει να δούμε και στην πράξη αν το συγκεκριμένο μέτρο θα προκαλέσει αντιδράσεις ή αν θα δώσει λύσεις σε σημαντικά σημεία αγώνων που θα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ