ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένωση Ισπανών διαιτητών: "Αναγνωρίζουμε τα λάθη"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ένωση Ισπανών Διαιτητών Μπάσκετ απάντησε μέσω επίσημης ανακοίνωσης στις κατηγορίες εις βάρος των τριών ρέφερι του τελικού του Copa del Rey μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

Σάλο έχουν προκαλέσει τα απανωτά λάθη των διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να διαμαρτύρεται ότι έχασε άδικα τον τίτλο και την Μπαρτσελόνα να έχει παράπονα σε ολόκληρο το παιχνίδι εκτός από την επίμαχη τελευταία φάση.

Η τριάδα των Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρθία, Μιγκέλ Άχνελ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ τα έκανε... θάλασσα, όμως η Ένωση Ισπανών Διαιτητών Μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν, αλλά τονίζει ότι υποστηρίζει όλους τους ρέφερι και ότι θα αποδεχθεί οποιαδήποτε κίνηση κάνει η ACB για τα διαιτητικά σφάλματα.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

1) Αναγνωρίζουμε τα σημαντικά λάθη στο τέλος του αγώνα.

2) Αποδεχόμαστε τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η ACB γι' αυτά τα λάθη.

3) Μεταφέρουμε στην ACB την απόλυτη πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στην προπόνησή μας, μέσα στη σεζόν, για να έχουμε τις καλύτερες διαιτησίες.

4) Εκφράζουμε την υποστήριξή μας προς όλους τους διαιτητές.

"Είμαστε άνθρωποι και οι άνθρωποι κάνουν κάποια λάθη που τους επηρεάζουν. Παρ' όλα αυτά προσπαθούμε πάντα να τα αποφεύγουμε μέσω της δουλειά μας. Ευχόμαστε να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο με την τελευταία φάση, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το μπάσκετ".

Υπενθυμίζεται ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει απειλήσει με αποχώρηση από την ισπανική λίγκα, ενώ κατέθεσε αίτημα για να μην σφυρίξουν ποτέ στους αγώνες της οι συγκεκριμένοι διαιτητές.

ΜΑΡΤΙΝ: "ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ"

Η ACB από την πλευρά της δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το θέμα, αλλά ο πρόεδρός της Ούγκο Μαρτίν τόνισε κι αυτός ότι έγιναν μεγάλα λάθη.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του στην εφημερίδα "AS":

"Κάθε φορά που έχουμε περισσότερες τεχνολογικές εξελίξεις και πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο για να βοηθήσουμε την Ένωση Ισπανών Διαιτητών να πάρει τις σωστές αποφάσεις, γνωρίζοντας πάντα ότι υπάρχει και το ανθρώπινο λάθος. Η βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης συνεχώς καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν αποτελεί προτεραιότητα για εμάς τους επόμενους μήνες και θα το κάνουμε σε συνεργασία με τους διαιτητές".

Photocredits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ