ΜΠΑΣΚΕΤ

Εισαγγελική πρόταση για ποινή φυλάκισης 16 μηνών για Σλότερ και Πάνκο

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥΣ ΣΛΟΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΚ.  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥΣ ΣΛΟΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΚ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η υπόθεση με τα πλαστά διαβατήρια των Μάρκους Σλότερ και Άντι Πάνκο βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τον Εισαγγελέα να κάνει πρόταση για φυλάκιση 16 μηνών για τους δύο παίκτες.

Η πληγή των πλαστών διαβατηρίων παραμένει ανοιχτή για τον Μάρκους Σλότερ ( νυν παίκτης της ΑΕΚ) και τον Άντι Πάνκο, οι οποίοι είναι οι αθλητές που κινδυνεύουν να πληρώσουν ακριβά την απόφασή τους να προμηθευτούν παρανόμως διαβατήρια από τη Γουινέα. Η ιστορία που κρατάει από την εποχή που ο πρώτος έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο δεύτερος στη Φουενλαμπράδα βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν από την ολοκλήρωσή της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Ισπανία, η πρόταση του Εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση αφορά σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών για τους δύο αθλητές, την ώρα που για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους (Ρίτσαρντ Νγκουμέα Μπαλμπόα, Ζουλιάν Αράντα ντε Μάρκος και Ούγκο Λόπεζ) προτείνει 22 μήνες φυλάκιση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρέσβης της Γουινέας ενημέρωσε τον ανακριτή για τα πλαστά διαβατήρια, μετά από την έρευνα που διεξήγαγαν οι Αρχές της Ισπανίας πριν από τρία χρόνια.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι για τους οποίους έγινε πρόταση για 22 μήνες φυλάκιση είναι οι εκπρόσωποι των δύο, ένας παράγοντας από ομάδα της Γουινέας και ένα δικηγόρος που "έτρεξε" όλες τις διαδικασίες για την απόκτηση των πλαστών εγγράφων. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μάρκους Σλότερ και τον Άντι Πάνκο, κατηγορούνται γιατί -κατόπιν και της δικής τους ομολογίας- όλα έγιναν εν γνώσει τους.

Ο λόγος για τον οποίο θέλησαν να προμηθευτούν τα πλαστά διαβατήρια; Θα λογίζονταν ως κοινοτικοί στη Liga Endesa, κάτι που συνεπαγόταν την άμεση διαθεσιμότητά τους για τους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος, δίχως να υπάγονται στον περιορισμό των δύο παικτών με αμερικανικό διαβατήριο που έχει δικαίωμα να διαθέτει κάθε ομάδα.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή η Μπαρτσελόνα, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης απειλείται με αφαίρεση των τίτλων που κατέκτησε το 2015, ήτοι της Liga Endesa και του Copa del Rey.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ