ΜΠΑΣΚΕΤ

Έφτασε τις 350 νίκες ο Λάσο

Έφτασε τις 350 νίκες ο Λάσο

Στον αγώνα με την Ανδόρα ο Πάμπλο Λάσο σημείωσε ένα σπουδαίο επίτευγμα, αφού έφτασε τις 350 νίκες ως προπονητής της Ρεάλ.

Έχει βρεθεί στο επίκεντρο αρκετές φορές, κάποιοι τον έχουν λοιδορήσει - κυρίως στα μέρη μας - αλλά αυτό δεν έχει εμποδίσει τον Πάμπλο Λάσο να συνεχίσει να ακολουθεί τον δικό του δρόμο.

Ο Ισπανός τεχνικός παραμένει στον πάγκο της Ρεάλ, η οποία παρά τις ανά καιρούς φήμες που ακούγονται τα καλοκαίρια τον έχει διατηρήσει στον πάγκο της από το 2011. Και, χθες (28/5) οι Μαδριλένοι είδαν τον τεχνικό τους να σημειώνει ένα σημαντικό ρεκόρ.

Όπως αναφέρει λοιπόν η ACB στην επίσημη σελίδα της, στον τρίτο αγώνα της σειράς τους πρώτου γύρου των Playoffs κόντρα στην Ανδόρα ( νίκη με 95-84 ) ο Ισπανός τεχνικός συμπλήρωσε 350 νίκες στον πάγκο της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις. Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε 453 παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι είχε ποσοστό νικών 77.3%. Από αυτές τις νίκες, οι 208 έχουν έρθει στο Πρωτάθλημα, οι 120 στην EuroLeague, οι 15 στο Κύπελλο, οι 6 σε Supercup και 1 αγώνα διηπειρωτικού. Για την ακρίβεια, στο Κύπελλο ο Λάσο μετράει όλα αυτά τα χρόνια 15 νίκες σε 16 αγώνες!

Στις έξι σεζόν του που βρίσκεται στον πάγκο της Ρεάλ ο Λάσο έχει κατακτήσει 13 τίτλους: Μία EuroLeague, 3 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 3 Super Cups και ένα Διηπειρωτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ