ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα winning shots του Γιουλ!

Τα winning shots του Γιουλ!

Ο Σέρχιο Γιουλ ξέρει όσο κανείς άλλος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης πως να πετυχαίνει buzzer beater. Αυτό που έκανε στη Βαλένθια ήταν κάτι... συνηθισμένο για εκείνον. Δείτε πως και πότε στο παρελθόν έχει χαρίσει νίκη στη "Βασίλισσα" με δικό του καλάθι στην εκπνοή (VIDEOS).

Αν υπάρχει ένας παίκτης που νιώθει άνετα με την μπάλα στα χέρια στο τέλος των κρίσιμων αγώνων της Ρεάλ Μαδρίτης, αυτός δεν είναι άλλος από τον Σέρχιο Γιουλ. Ο 28χρονος γκαρντ είναι ένας από τους κορυφαίου clutch players στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, με τα κατορθώματά του να αυξάνονται διαρκώς την τελευταία πενταετία.

Μπορεί να έγινε γνωστός στο ξεκίνημα της καριέρας του για τα γρήγορα πόδια και την εξαιρετική άμυνα που παίζει, αλλά στην πορεία της απέδειξε σε όλους πως... το έχει όταν παίρνει την τελευταία επίθεση ενός κρίσιμου αγώνα. Το αυτό επιβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής (28/2) στο "Pabellón Municipal Fuente de San Luis" με το απίστευτο τρίποντο που πέτυχε πολύ πίσω από το κέντρο, για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

Το video με το buzzer beater που πέτυχε έγινε, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ACB, το κορυφαίο στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος σε views. Λογικό κι επόμενο, αν κρίνει κανείς από τη δυσκολία, την κρισιμότητα και το χρονικό περιθώριο που είχε ο 28χρονος γκαρντ για να τα καταφέρει.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως ξέρει καλά να "σκοτώνει" τη Βαλένθια με σουτ τριών πόντων. Στους περσινούς ημιτελικούς της Liga Endesa, έπαιξε "ένας με έναν" τον Νέμανια Νέντοβιτς, πάτησε για τρεις και... μέσα! "Έγραψε" το 103-100 με το οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε, στον δρόμο για την πρόκριση στους τελικούς και την κατάκτηση του τίτλου.

Τον ρόλο του ανθρώπου της τελευταίας στιγμής επωμίστηκε μία ακόμη φορά, το 2014. Ήταν ο τελικός του Copa del Rey απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με τους "μπλαουγκράνα" να έχουν το προβάδισμα (76-75) και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να κάνει τη διείσδυση. Ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε βοήθεια, ο Σέρχιο Γιουλ έμεινε μόνος του στη γωνία και... τέλος! Ευστόχησε για τρεις, χαρίζοντας τη νίκη και το τρόπαιο στη "Βασίλισσα".

Σε αντίστοιχη θέση έχει βρεθεί στην Euroleague, σε εκτός έδρας αγώνα με την Ούνικς Καζάν. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται πίσω στο σκορ (75-74) κι εκείνος παίρνει την μπάλα για να παίξει "ένας με έναν" τον Ντ'ορ Φίσερ που βγήκε μπροστά του. Κάνει μια ντρίμπλα, step back και σουτάρει από τα 6μ50 μέτρα. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει αφού η μπάλα καταλήγει στο ρωσικό καλάθι με 1.6'' να μένουν. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχοι δεν καταφέρνουν να εκδηλώσουν επίθεση, με τη "Βασίλισσα" να παίρνει ένα πολύ μεγάλο "διπλό" στο Καζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ