ΜΠΑΣΚΕΤ

Δια χειρός... Βαζίνσκι στα ημιτελικά η Λαμποράλ Κούτσα

Δια χειρός... Βαζίνσκι στα ημιτελικά η Λαμποράλ Κούτσα

Η Ομπραντόιρο είχε... στα σκοινιά τη Λαμποράλ Κούτσα, αλλά ο Άνταμ Βαζίνσκι ευστόχησε κατά λάθος σε μία ελεύθερη βολή στα 3.5'' για να βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες της ομάδας του να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση (77-79). Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης η ομάδα του Γιάννη Μπουρούση.

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η Λαμποράλ Κούτσα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Ομπραντόιρο, για τα προημιτελικά του Copa del Rey. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ξεκίνησε μεν εντυπωσιακά το παιχνίδι (24-12 στο 10'), αλλά σταδιακά έχανε τον ρυθμό και την ενέργειά της στο παρκέ, με αποτέλεσμα το σύνολο του Μόντσο Φερνάντεθ να βρει τον τρόπο να πλησιάσει στο σκορ.

Είχε μάλιστα το προβάδισμα στο τέλος της τρίτης περιόδου (60-58), κάτι που πάντως δεν ήταν αρκετό στο τέλος. Ειδικά από τη στιγμή που ο Άνταμ Βαζίνσκι ευστόχησε... κατά λάθος σε μια βολή στα 3.5'' για το φινάλε. Τι έγινε όμως για να φτάσουμε εκεί; Ο Άνταμ Χάνγκα χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον πρώτο σκόρερ της Liga Endesa, σε προσπάθεια για κλέψιμο, κι ενώ η Λαμποράλ Κούτσα βρισκόταν στο +2 (76-78).

Έτσι, ο Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι και να δώσει μία έξτρα ευκαιρία στην ομάδα του για την έκπληξη. Η πρώτη του βολή ήταν απογοητευτικά άστοχη (ίσα που έφτασε στο καλάθι), με τον Μόντσο Φερνάντεθ να του κάνει νόημα να χάσει επίτηδες τη δεύτερη για να επιχειρήσει κάποιος από τους ψηλούς της ομάδας να κάνει το tip in και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Εκείνος όμως ευστόχησε, κατά λάθος, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στον πόντο.

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ, ο Φαμπιάν Κοζέρ είχε 1/2 βολές και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τη Λαμποράλ Κούτσα να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παρεμπιπτόντως, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας (βλ. Άνταμ Βαζίνσκι) είναι ο κορυφαίος σουτέρ ελευθέρων βολών φέτος στο ισπανικό πρωτάθλημα, με 92.5% ποσοστό ευστοχίας.

Για την ιστορία, ο Άνταμ Χάνγκα (20π. με 6/7τρίπ.) κι ο Φαμπιάν Κοζέρ (19π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, με τον Γιάννη Μπουρούση να έχει 13 πόντους (με 3/5 δίποντα, 7/8 βολές), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη σε 21'01'' συμμετοχής. Πλέον, ο Καρδιτσιώτης σέντερ θα βρει απέναντί του την πρώην ομάδα του.

Το πανόραμα του Copa del Rey

Προημιτελικά

(18/2) Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 73-72

(18/2) Βαλένθια - Γκραν Κανάρια 78-83

(19/2) Ρεάλ Μαδρίτης - Φουενλαμπράδα 101-84

(19/2) Ομπραντόιρο - Λαμποράλ Κούτσα 77-79

Ημιτελικά

(20/2) Μπιλμπάο - Γκραν Κανάρια

(20/2) Ρεάλ Μαδρίτης - Λαμποράλ Κούτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ