ΜΠΑΣΚΕΤ

"Δημοψήφισμα από τη Ρεάλ, όπως ο Παναθηναϊκός"

"Δημοψήφισμα από τη Ρεάλ, όπως ο Παναθηναϊκός"

Ο δημοσιογράφος της "As", Χοσέ Ιγκνάθιο Πινίγια, γραφει για το Sport24.gr και την... καταιγίδα που πλήττει το ισπανικό μπάσκετ. Και δίνει μία άλλη διάσταση στο ζήτημα που έχει προκύψει μετά τον τελικό του Copa del Rey.

Ο τελικός του Copa del Rey μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα κρίθηκε στην παράταση, αλλά ακόμα... συνεχίζεται. Το τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης ακόμα δεν έχει τελειώσει και το Sport24.gr άνοιξε τις... πόρτες του στον Ισπανό δημοσιογράφο, Χοσέ Ιγκνάθιο Πινίγια και την πένα του. Ο Χοσέ Ιγκνάθιο Πινίγια εργάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ισπανίας, την "As" και γράφει στο Sport24.gr για όσα απασχολούν τον χώρο του μπάσκετ της χώρας του, ενώ "συνδέει" τις κινήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης με αυτές που είχε κάνει πέρσι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και όχι με αυτές που κάνει φέτος η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Διαβάστε το άρθρο του Χοσέ Ιγκνάθιο Πινίγια για το Sport24.gr και θα καταλάβετε το γιατί...

"Το Copa del Rey είχε ένα πολύ άσχημο και αμφιλεγόμενο τέλος που αναστάτωσε το σπουδαίο Σαββατοκύριακο του ισπανικού μπάσκετ. Η Μπαρτσελόνα - η οποία υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε το 2018 στην Γκραν Κανάρια - και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης πάλεψαν σε έναν καταπληκτικό αγώνα για τον τίτλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε με 17 πόντους (58-41) πριν αρχίσει η τέταρτη περίοδος, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα της παράτασης και ενεργό ρόλο είχαν οι τρεις διαιτητές.

Οι διαιτητές με το σκορ να είναι 90-92 δεν είδαν το χτύπημα του Άντονι Ράντολφ στον Σίγκλετον, όταν εκείνος ετοιμαζόταν να σκοράρει και με το σκορ να είναι 93-92 κι ενώ έκαναν χρήση του Instant Replay, αποφάσισαν πως ο Ράντολφ σταμάτησε αντικανονικά τον Τόμιτς στο τέλος του αγώνα. Οι δύο πόντοι του Κροάτη έδωσαν το 25ο Κύπελλο στην Μπαρτσελόνα.

Η νομιμότητα του καλαθιού των μπλαουγκράνα ήταν η αρχή της καταιγίδας. Ο Φελίπε Ρέγες μίλησε για «ληστεία» και «ντροπή». «Δύο διαδοχικές χρονιές. Είναι ληστεία», φώναζε ο αρχηγός και αναφερόταν στο τέλος του περσινού τελικού, στον οποίο νίκησε η Μπαρτσελόνα, καθώς οι διαιτητές δεν καταλόγισαν φάουλ του Κλαβέρ στον Τέιλορ στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

"Δημοψήφισμα από τη Ρεάλ, όπως ο Παναθηναϊκός"

Ο Χουάν Κάρλος Σάντσεθ, διευθυντής του τμήματος μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου για να εκφράσει την αγανάκτηση της ομάδας του. «Πρέπει να πω πολλά κι έχω ζητήσει από την ACB να πάρει επίσημα θέση και να πει πως έγινε λάθος», ανέφερε ο Σάντσεθ λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστό πως ο πρόεδρος, Φλορεντίνο Πέρεθ, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο η Ρεάλ Μαδρίτης να αποχωρήσει από τη Liga Endesa και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην EuroLeague.

Αυτό θεωρήθηκε σαν δημοψήφισμα, ώστε τα μέλη του συλλόγου να εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα. Κάτι ανάλογο έγινε και πέρσι, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε την γνώμη των φιλάθλων για το αν πρέπει ή όχι ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να αγωνίζεται στην EuroLeague.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μία μέρα μετά τον τελικό συνέχισε την επίθεσή της. Aρχικά ζήτησε την εξαίρεση των διαιτητών. Η ACB 23 ώρες μετά τον τελικό εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναγνώρισε τα δύο λάθη.

"Δημοψήφισμα από τη Ρεάλ, όπως ο Παναθηναϊκός"

Επίσης, τα λάθη αναγνώρισε και η Ένωση Διαιτητών. Επίσης, έγινε γνωστό πως άρχισε πειθαρχική διαδικασία για τους Φελίπε Ρέγες και Καμπάτσο και για όσα προσβλητικά είπαν στο τέλος του αγώνα.

Τα λόγια των δύο οργάνων (της ACB και της Ένωσης Διαιτητών) θεωρήθηκαν ανεπαρκή ("λυπηρά και άχρηστα") από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία την Τρίτη ανέθεσε στο νομικό της τμήμα και σε μία εξωτερική εταιρεία να κάνουν μία έκθεση και να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ισπανικό πρωτάθλημα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ