ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν έχει αντίπαλο η Βαλένθια

Δεν έχει αντίπαλο η Βαλένθια

Η Βαλένθια έκανε το "εννιά στα εννιά" στη Liga Endesa, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παραμένει στο κατόπι της. Η "Βασίλισσα" συνέτριψε τη Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη, με τον Πάμπλο Λάσο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες από την εφηβική ομάδα.

Μπορεί να μην έχει το υψηλότερο μπάτζετ της Liga Endesa, αλλά έχει τον τρόπο για να πετύχει τον στόχο της. Η Βαλένθια διεύρυνε το αήττητο σερί της στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τη Σεβίλλη να αποτελεί το ένατο φετινό θύμα της (81-67), παρά το γεγονός ότι πάλεψε μέχρι το τέλος για να "σπάσει" το αήττητο των "πορτοκαλί".

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ παρέμεινε η μοναδική ομάδα δίχως ήττα στη Liga Endesa, με το δίδυμο των Ράφα Μαρτίνεθ (22π. με 5/6 τρίπ.) και Τζάστιν Χάμιλτον (15π.) να κάνει τη διαφορά στο μπροστινό μέρος του παρκέ, την ώρα που ο Λουκ Σίκμα να αποτελεί την "ήρεμη δύναμη" της ομάδας του αφού είχε 2 πόντους (με 1/2 δίποντα), 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα. Η Βαλένθια είχε μεν το πάνω χέρι στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά για να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους χρειάστηκε να έχει 52% στα τρίποντα (12/23), την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 33% (3/13).

Δεν έχει αντίπαλο η Βαλένθια

Παράλληλα όμως, ο Βάσκος προπονητής έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής -ξανά- στον Λούκα Ντόντσιτς (5π., 4ριμπ., 4ασ. σε 22'01''), την ώρα στο παρκέ βρέθηκαν επίσης οι Τιάγκο Σίμπα και Ντίνο Ράντοντσιτς, από την εφηβική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τόμας Κελάτι (18π.) ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε από τη Μούρθια στον επιθετικό τομέα, με τον Νέμανια Ράντοβιτς (8π., 13ριμπ.) να "αγγίζει" το νταμπλ νταμπλ.

Σε ανοδική πορεία η Ουνικάχα Μάλαγα

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε η Ουνικάχα Μάλαγα απέναντι στη Μπανταλόνα (90-84), παρά το γεγονός πως ο Μπράντον Πολ πέτυχε 25π. με 8/13 εντός παιδιάς για τους γηπεδούχους. Ο Έντουιν Τζάκσον (18π.) και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (17π., 6ριμπ.) έκαναν τη διαφορά για τους "πράσινους" που διατηρήθηκαν στην πρώτη οκτάδα της Liga Endesa. Τέλος, η Γκραν Κανάρια επιβλήθηκε εντός έδρας της Ομπραντόιρο (88-75), έχοντας για κορυφαίο τον Κέβιν Πάνγκος, που είχε 21π. με 5/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 22'48'' συμμετοχής.

- Η 9η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το απόγευμα με τις αναμετρήσεις: Λαμποράλ Κούτσα - Τενερίφη, Μανρέσα - Μπαρτσελόνα και Εστουδιάντες - Σαραγόσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ