ΜΠΑΣΚΕΤ

Copa del Rey: Με κίτρινα κορδόνια κατά του παιδικού καρκίνου

Copa del Rey: Με κίτρινα κορδόνια κατά του παιδικού καρκίνου

Οι Φακούντο Καμπάσο, Νίκολας Λαπροβίτολα, Χάιμε Φερνάντεθ, Ματ Τζάνινγκ, Ντάριο Μπριθουέλα, Χαβιέ Μπεϊράν, Κάιλ Κούριτς και Φερνάντο Σαν Εμετέριο έστειλαν το μήνυμά τους κατά του παιδικού καρκίνου και της λευχαιμίας

Η Liga Endesa κινείται στους ρυθμούς και του Cop Del Rey και οι Φακούντο Καμπάσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Νίκολας Λαπροβίτολα (Μπανταλόνα), Χάιμε Φερνάντεθ (Ουνικάχα Μάλαγα), Ματ Τζάνινγκ (Μπασκόνια), Ντάριο Μπριθουέλα (Εστουδιάντες), Χαβιέ Μπεϊράν (Τενερίφη), Κάιλ Κούριτς (Μπαρτσελόνα) κκαι Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Βαλένθια) έστειλαν έναν ξεχωριστό μήνυμα.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες στη φάση των "8" αγωνίστηκαν έχοντας τα παπούτσια τους δεμένα με κίτρινα κορδόνια, ώστε να στείλουν ένα μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου και της λευχαιμίας, ενώ για κάθε πόντο που σημειώνουν κι έχοντας την σύμφωνη γνώμη της ACB, θα προσφέρονται 100€ για αυτό τον σημαντικό σκοπό.

Εμπνευστής του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι ο δημοσιογράφος Έντου Σνελ και η σύζυγό του, Έλενα, οι οποίοι πριν από πέντε χρόνια έφεραν στον κόσμο τον μικρό Ματέο. Ο μικρός Ματέο ένα μήnα μετά τη γέννησή του διαγνώστηκε με λευχαιμία.

"Ο μικρός διαγνώστηκε με λευχαιμία παιδιά. Τώρα χρειάζεται κουράγιο και δύναμη. Και τύχη. Η ζωή σας θα αλλάξει, να το ξέρετε. Προσευχηθείτε και μη χάνετε την πίστη σας", είπε στους Σνελ ο γιατρός.

Ο αγώνας ήταν δύσκολος και άδικος και η οικογένεια Σνελ αφιερώθηκε ολοκληρωτικά σε αυτόν. Ο μικρός Ματέο βγήκε νικητής από αυτή τη μάχη, καθώς η μεταμόσχευση μυελού των οστών ήταν πετυχημένη." Μπήκε στο χειρουργείο χωρίς να ξέρουμε ποιες είναι οι πιθανότητες", ανέφερε ο Έντου Σνελ. Ο μικρός Ματέο πλέον είναι ένα υγιής, αλλά άλλα παιδιά και άνθρωποι δεν βρίσκονται στη θέση του.

Ο Εντου Σνελ τα παράτησε όλα και ασχολήθηκε με τον ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που κάνει έρευνα για την καταπολέμηση της λευχαιμίας και τους παιδικού καρκίνου. Ο δικός του αγώνας είναι αδιάκοπος και το Copa del Rey της τρέχουσας σεζόν είναι αφιερωμένο στους σκοπούς του ιδρύματος και στην ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, ενώ οι χορηγοί του Copa del Rey αποφάσισαν να διπλασιάσουν το ποσό συγκεντρώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ