ΜΠΑΣΚΕΤ

Από το Νο16 του ΝΒΑ Draft στην... Φουενλαμπράδα μέσα σε 5 χρόνια ο Νογκέιρα

Toronto Raptors center Lucas Nogueira (92) in the second half of an NBA basketball game Wednesday, Nov. 1, 2017, in Denver. The Nuggets won 129-111. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Την απόκτηση του Λούκας Νογκέιρα ανακοίνωσε η Φουενλαμπράδα, ο οποίος επιστρέφει στην Ισπανία έπειτα από το αποτυχημένο του πέρασμα απο το ΝΒΑ, παρά την επιλογή του στο Νο16 του ΝΒΑ Draft το 2013.

Ηταν το ΝΒΑ Draft του 2013 όταν οι Celtics επέλεξαν για χάρη των Hawks τον Λούκας Νογκέιρα στο Νο16 του ΝΒΑ Draft, μία μόλις θέση μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Βραζιλιάνος σέντερ επέλεξε τότε να μείνει για έναν χρόνο στην Ισπανία και την Εστουδιάντες πριν κάνει το ταξίδι για το ΝΒΑ και τους... Raptors για την σεζόν 2014/15, που στο μεταξύ είχαν αποκτήσει τα δικαιώματά του. Πέντε χρόνια μετά την επιλογή του στο ΝΒΑ Draft και τέσσερα μετά το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, ο Νογκέιρα επιστρέφει στην Ισπανία για χάρη της Φουενλαμπράδα.

Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε με χαρά την απόκτηση του 26χρονου σέντερ, ελπίζοντας ότι θα της δώσει το κάτι παραπάνω στην γραμμή ψηλών της. Όσο για τον ίδιο, έπειτα από μία τετραετία στους Raptors, όπου είχε μόλις 3.2 πόντους και 2.8 ριμπάουντ μέσο όρο σε 12.4 λεπτά συμμετοχής, ελπίζει ότι πλέον τουλάχιστον θα... παίζει.

Ο Νογκέιρα δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει την καριέρα που ήθελε στο ΝΒΑ, αφού έπεσε πάνω σε παίκτες όπως ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο Μπίσμακ Μπιγιόμπο και ο Τζέικομπ Περτλ. Στο γνώριμο ισπανικό πρωτάθλημα όμως, του οποίου αναδείχθηκε "Αμυντικός της χρονιάς" την σεζόν 2013/14, ελπίζει ότι όλα αυτά θα αλλάξουν.

AP Photo/David Zalubowski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ