ΜΠΑΣΚΕΤ

Απεργούν οι παίκτες στην Ισπανία, κίνδυνος για το Copa del Rey

Απεργούν οι παίκτες στην Ισπανία, κίνδυνος για το Copa del Rey

H ΑCB και η Ένωση παικτών δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τη νέα συλλογική σύμβαση και οι εξελίξεις στην Ισπανία είναι ραγδαίες, καθώς το Copa del Rey (15-18/2) είναι σε κίνδυνο και σύμφωνα με ισπανικά Μ.Μ.Ε. δεν θα πραγματοποιηθεί.

Άκαρπη ήταν η συνάντηση μεταξύ της ACB καις της Ένωσης παικτών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (8/2), καθώς το... χάσμα που υπήρχε ανάμεσά τους δεν γεφυρώθηκε και οι παίκτες αποφάσισαν να προβούν σε... απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα αρχίσουν στις 14 Φεβρουαρίου και θα πλήξουν το Copa del Rey (15-18/2), το οποίο σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει ένα χάσμα που αφορά κυρίως το ποσό ασφάλισης των παικτών και αυτό παρέμεινε και μετά την πεντάωρη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη (8/2). "Δεν συμφωνήσαμε. Θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας να απεργήσουμε", είπε ο πρόεδρος της Ένωσης παικτών, Αλφόνσο Ρέγιες, ενώ η γενική γραμματέας της λίγκας, Εστέρ Κιεραλτό ανέφερε πως "δυστυχώς σταματήσαμε τις διαπραγματεύσεις παρά τις προσπάθειες που κάναμε για ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Ένωσης. Δεν ήταν εφικτό να συμφωνήσουμε... Είμαστε ανοικτοί στο να συναντηθούμε εκ νέου. Ελπίζω να σκεφτούν ξανά την απόφασή τους για να απεργήσουν. Ελπίζουμε πως αυτή η διαφορά με την Ένωση δεν θα χαλάσει μια τόσο ωραία διοργάνωση, όσο το Copa del Rey".

Ο πρόεδρος της Ένωσης των παικτών δήλωσε επίσης πως "οι Ισπανοί, η κοινωνία αλλά και οι μη Ευρωπαίοι παίκτες μάς έχουν δείξει την υποστήριξή τους και αυτό είναι που μας έδωσε την δύναμη να πάρουμε αυτή την απόφαση. Οι παίκτες έχουν συμφωνήσει και είναι ένα μήνυμα στην ACB αλλά και σε άλλους που δεν λαμβάνουν υπόψιν τα αιτήματα των παικτών, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού. Δεν γνωρίζω αν θα την ακολουθήσουν όλοι (σ.σ. την απεργία), αλλά έχουμε την υποστήριξη των παικτών όλων των ομάδων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ