ΜΠΑΣΚΕΤ

VTB League: Εντυπωσιακό το ντεμπούτο του πρώην "Ρεθυμνιώτη" Ντουράμ

VTB League: Εντυπωσιακό το ντεμπούτο του πρώην "Ρεθυμνιώτη" Ντουράμ
AP PHOTO/SAMANTHA BAKE

Ο Τζιμπρίλ Ντουράμ άρχισε την σεζόν στην Ελλάδα, αλλά δεν... στέριωσε στο Ρέθυμνο Cretan Kings. Ο24χρονος Αμνερικανός γκαρντ, όμως, στο ντεμπούτο του στην VTB League με την Ρίγα έκανε θραύση.

Το Ρέθυμνο Cretan Kings το καλοκαίρι άρχισε τις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι με την απόκτηση του Τζαμπρίλ Ντουράμ, ο οποίος, όμως, έπειτα από δύο εμφανίσεις στην Basket League αποχώρησε από την ομάδα της Κρήτης και τελικά υπέγραψε στην Ρίγα.

Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ απέναντι στον ΠΑΟΚ και στο Λαύριο είχε μέσο όρο 7,5 πόντους, 4,5 ασίστ και 1 ριμπάουντ και πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ρίγα. Ο Ντουράμ μάλιστα το Σάββατο (27/10) ντεμπούταρε στην VTB League απέναντι στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Μπράντον Τζένινγκς (0/6 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 λάθη). Η Ζενίτ πήρε την εκτός έδρας νίκη με 86-77, αλλά η Ρίγα είδε τον Ντουράμ να πραμγατοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και πρέπει να νιώθει δικαιωμένη για την επιλογή της.

Ο Ντουράμ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, καθώς σε 25:42 συμμετοχής σημείωσε 15 πόντους (4/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 4/5 βολές), πήρε 2 ριμπάουντ, έδωσε 4 ασίστ, υπέπεσε σε 3 λάθη, έκλεψε δύο μπάλες και συγκέντρωσε 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης.

Ο Τζαμπρίλ Ντουράμ δεν στέριωσε στο Ρέθυμνο, αλλά το νέο κεφάλαιο της καριέρας του άνοιξε με πολύ καλό τρόπο. Κάτι ανάλογο βέβαια ισχύει και για τον Εντ Ντάνιελ (μ.ο. 8,3 πόντοι, 6,5 ριμπάουντ στην Basket League), ο οποίος πριν υπογράψει στο Περιστέρι , είχε αποδεσμευτεί από την ομάδα της Κρήτης.

AP Photo/Samantha Bake

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ