VTB LEAGUE

VTB League: Εξασφαλισμένη μία wild card για την EuroLeague για το 2020-'21

VTB League: Εξασφαλισμένη μία wild card για την EuroLeague για το 2020-'21
EUROKINISSI

Η απόφαση της EuroLeague να "κόψει" κάθε σχέση με τα πρωταθλήματα και να αποφασίζει η ίδια για τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Άλλοι λιγότερο, κι άλλοι περισσότερο εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το θέμα, ισχυριζόμενοι ότι ουσιαστικά εξαφανίζεται κάθε αγωνιστικό κίνητρο, την ίδια ώρα που υπονοείται πως όποια ομάδα διαθέτει το ισχυρότερο οικονομικό υπόβαθρο μπορεί να έχει θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Στη VTB League πάντως, φέρονται να έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από τον Τζόρντι Μπερτομέου ότι είτε ο πρωταθλητής είτε ο φιναλίστ (αν ο τίτλος καταλήξει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας) θα βρίσκεται κανονικά στη διοργάνωση για το 2020-'21. Αυτό υποστήριξε τουλάχιστον στο Izvestia η Γενική Διευθύντρια της VTB League, Ιλόνα Κόρστιν. Με δηλώσεις της, η "μεγάλη κυρία" της Λίγκας επεσήμανε ότι "δεν έχουμε τον φόβο ότι το 2020-'21 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος" για να προσθέσει ότι "υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία ότι είτε ο νικητής είτε ο φιναλίστ (σε περίπτωση που η πρώτη θέση ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας) θα λάβει τη μία wild card που προσφέρει η EuroLeague. Μία διοργάνωση σαν τη δική μας, δεν πρόκειται να την "αγγίξει" αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης από την EuroLeague".

Εξίσου μετριοπαθής εμφανίστηκε κι ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Αντρέι Βεντίσεφ σχολίασε πως "είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό του EuroCup, θα έχουν θέση στην EuroLeague. Για την ομάδα μου, αυτό δεν είναι το χειρότερο σενάριο, από την άποψη πως κάθε χρόνο θέλουμε να κατακτούμε τον τίτλο στο EuroCup. Θα δημιουργήσουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, η οποία δεδομένα δεν θα είναι τόσο αδύναμη όσο η φετινή. Θα διεκδικήσουμε τίτλους".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ούνικς Καζάν παρουσιάστηκε απογοητευμένος για πολλούς λόγους. "Είναι ένα πολύ μπερδεμένο σκηνικό αυτό", είπε σε πρώτο χρόνο, πριν μπει σε λεπτομέρειες: "Στηρίζω απόλυτα τόσο την ULEB όσο και την ACB σε όσα ανέφεραν. Αν η EuroLeague, καθορίζει τους συμμετέχοντες, μη λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα στα εθνικά πρωταθλήματα, τότε θα χαθεί η αρχή του αθλητισμού. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα γενικότερα, κι ειδικά στο δικό μας άθλημα. Όλα πάνε να σχετίζονται αποκλειστικά από το εμπορικό κομμάτι. Δείτε, για παράδειγμα, τι έγινε φέτος. Η Ούνικς Καζάν τερμάτισε τρίτη στη VTB League, αλλά η wild card της EuroLeague πήγε στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ