VTB LEAGUE

"Βόμβα" με Μπράντον Τζένινγκς η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης!

Milwaukee Bucks guard Brandon Jennings (11) brings the ball upcourt in the first half of an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies, Monday, March 12, 2018, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill)
Milwaukee Bucks guard Brandon Jennings (11) brings the ball upcourt in the first half of an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies, Monday, March 12, 2018, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill) AP

Μια τρομερή μεταγραφή ολοκληρώνει η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία θα έχει μαζί της στην VTB League και το EuroCup τον Αμερικανό σούπερ σκόρερ Μπράντον Τζένινγκς.

Μια πραγματικά σπουδαία μεταγραφή ολοκληρώνει η Ζενίτ του Βασίλι Καράσεφ, που βάζει στο roster της τον Μπράντον Τζένινγκς! Δέκα χρόνια μετά τη θητεία του στη Λοτομάτικα Ρόμα, ο 28χρονος Αμερικανός (θα γιορτάσει τα 29α γενέθλιά του στις 23 Σεπτεμβρίου) γυρίζει ξανά στα μέρη μας για να βοηθήσει την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης στην VTB League και το EuroCup με την εμπειρία του, αλλά και το ταλέντο του στο σκοράρισμα.

Ο super-agent Μίσκο Ραζνάτοβιτς έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/8) ένα tweet με το οποίο καλωσόριζε στη Ρωσία τον Αμερικανό, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την ομάδα που συμφώνησε μαζί του. Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως ο Τζένινγκς μετακομίζει στην Αγία Πετρούπολη, μετά από ένα καλοκαίρι που δεν εξελίχθηκε όπως εκείνος το περίμενε. Το ενδιαφέρον γι' αυτόν δεν ήταν μεγάλο, σίγουρα όμως στο επίπεδο του EuroCup ο πρώην παίκτης των Milwaukee Bucks μπορεί να κάνει τη διαφορά και με το παραπάνω.

Ο Τζένινγκς έπαιξε σε δύο High Schools (Dominguez και Oak Hill Academy), πριν έρθει στην Ευρώπη για να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από τη Ρόμα (7.6 πόντοι, 1.6 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ ανά 19:35 συμμετοχής σε 16 αγώνες), γίνει draft στο νούμερο 10 από τους Milwaukee Bucks το 2009 και γράψει έξι πολύ καλές χρονιές στο ΝΒΑ (16.6 πόντοι με 35.1% στα τρίποντα και 80.2% στις βολές, 3.2 ριμπάουντ, 6.2 ασίστ, 1.4 κλεψίματα ανά 33.9 λεπτά συμμετοχής σε 412 αγώνες). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογα καλή, κάποια περάσματα από Orlando Magic, New York Knicks, Washington Wizards δεν ήταν επιτυχημένα, η Κίνα τον κράτησε σε καλή κατάσταση το 2017 και οι Bucks του έδωσαν πέρυσι την ευκαιρία να γυρίσει στη Λίγκα, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τους Wisconsin Herd και την G-League.

Κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του παραμένει το μόλις έβδομο παιχνίδι του στο ΝΒΑ, όταν στις 14 Νοεμβρίου του 2009 σκόραρε 55 πόντους στην εντός έδρας νίκη (129-125) επί των Golden State Warriors με 14/26 δίποντα, 7/8 τρίποντα και 6/8 βολές, ενώ γέμισε τη στατιστική του με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 41 λεπτά συμμετοχής.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ