VTB LEAGUE

Τζένινγκς για Σβεντ: "Δεν τον ξέρω"

Milwaukee Bucks' Brandon Jennings reacts during the second half of an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Wednesday, April 11, 2018, in Philadelphia. The 76ers won 130-95. (AP Photo/Chris Szagola)
Milwaukee Bucks' Brandon Jennings reacts during the second half of an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Wednesday, April 11, 2018, in Philadelphia. The 76ers won 130-95. (AP Photo/Chris Szagola) AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Ο Μπράντον Τζένινγκς μίλησε για τη μεταγραφή του στη Ζενίτ, εξήγησε πως του διαφεύγει ποιος είναι ο Αλεξέι Σβεντ και "έβγαλε το καπέλο" στον Αντρέι Κιριλένκο.

Η μετακίνηση του Μπράντον Τζένινγκς στη Ζενίτ έκανε πολύ "θόρυβο" το φετινό καλοκαίρι, αφενός γιατί πρόκειται για έναν παίκτη με δεκαετή προϋπηρεσία στο ΝΒΑ, αφετέρου γιατί η ρωσική ομάδα δεν συμμετέχει καν στην EuroLeague. Μετά την πρώτη του εμπειρία στα μέρη μας, για χάρη της Ρόμα (2008-'09), ο αριστερόχειρας γκαρντ επιστρέφει... δριμύτερος, με στόχο να κάνει τη διαφορά στη VTB League και να οδηγήσει τους "μπλε" στη διάκριση (και) στο EuroCup.

Από τη Σερβία, όπου διεξάγεται η προετοιμασία της Ζενίτ, ο Μπράντον Τζένινγκς μίλησε για τη νέα πρόκληση της καριέρας του. Το πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι η παραδοχή ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Αλεξέι Σβεντ. Κάτι που έγινε ήδη θέμα στη Ρωσία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη μεταγραφή στη Ρωσία: " Μου αρέσει πολύ το μπάσκετ και δεν θέλω να σταματήσω να παίζω. Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις, οπότε αποφάσισα να παίξω για τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Ελπίζω πως θα μπορέσω να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου και θα βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Για το τι γνώριζε για τη Ζενίτ όταν άρχισαν οι διαπραγματεύσεις: " Ειλικρινά, πολύ λίγα πράγματα. Έχω βέβαια ήδη ενημερωθεί πως το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και πως οι πτήσεις είναι μεγάλες".

Για το αν αισθάνεται πίεση επειδή όλοι θα μιλούν για εκείνον: " Όχι, δεν νιώθω κάποιο είδος πίεσης. Παίζουμε μπάσκετ, δεν είμαστε σε κάποιο σόου. Καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να δείξω σε όλους ποιος είμαι".

Για το τι θυμάται από τη θητεία του στη Ρόμα το 2008-'09: " Θυμάμαι ότι παίξαμε στην EuroLeague, αντιμετώπισα σπουδαίους παίκτες όπως ο Ερλ Μπόικινς και ο Ρίκι Ρούμπιο. Για μένα, ήταν καλό σχολείο. Κέρδισα σε αυτοπεποίθηση και ήμουν πλέον έτοιμος να παίξω στο ΝΒΑ".

Για τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος θα είναι ο βασικός αντίπαλός του για πρώτος σκόρερ στη VTB League: " Δεν τον ξέρω. Στη Ζενίτ συνάντησα όμως τον Σεργκέι Καράσεφ. Μιλήσαμε, και μου είπε ότι πέρασε από το Brooklyn και το Cleveland".

Για τις προσδοκίες που έχει: " Αυτή την στιγμή είμαστε για προετοιμασία στη Σερβία, αλλά ανυπομονώ να επιστρέψουμε στην Αγία Πετρούπολη. Ξέρω απλά ότι είναι μια πανέμορφη πόλη. Ελπίζω πως, όταν θα προκύψει ένα ελεύθερο διήμερο, θα έχω τον χρόνο να επισκεφτώ κάποια μέρη της πόλης και να μάθω περισσότερα για την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου".

Για το ποιοι φίλαθλοι στο ΝΒΑ είναι οι πιο "τρελοί": " Θα έλεγα αυτούς των Knicks. Σε κάθε παιχνίδι ήταν 20.000 άτομα στο γήπεδο, ανεξαρτήτως αν χάναμε ή κερδίσαμε, τους έβλεπες να σε επευφημούν. Αυτοί είναι οι πιο πιστοί φίλαθλοι που έχω συναντήσει. Συν τοις άλλοις, βρίσκονται σε όλο τον κόσμο".

Για τον Αντρέι Κιριλένκο: " Τον θυμάμαι, εννοείται. Είναι ένα παράδειγμα για το πώς η υπομονή, η επιμονή και η σκληρή δουλειά μπορούν να φέρουν σπουδαία αποτελέσματα. Έκανε εξαιρετική καριέρα, είναι ευχάριστο το γεγονός πως αφότου αποσύρθηκε, δεν εγκατέλειψε τον χώρο και πήρε μια μεγάλη θέση στη ρωσική ομοσπονδία".

AP Photo/Chris Szagola

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ