VTB LEAGUE

Ο Μάντζαρης βρίσκει πατήματα

Ο Μάντζαρης βρίσκει πατήματα
EUROKINISSI

Έπειτα από ένα μέτριο ξεκίνημα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει ρυθμό στην Ούνικς Καζάν, αποτελώντας το στήριγμα των Αμερικανών περιφερειακών της ομάδας.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης βρίσκεται στον δρόμο προς την δική του μπασκετική εξιλέωση. Έπειτα από μία σεζόν στο περιθώριο, ο διεθνής γκαρντ γύρισε σελίδα με τη μεταγραφή του στην Ούνικς και σιγά-σιγά αρχίζει να χτίζει ξανά την αυτοπεποίθησή του.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Μάντζαρης δείχνει πως αρχίζει και βγάζει από πάνω του την “σκουριά” από την περσινή σεζόν. Τελευταίο παράδειγμα για αυτό ήταν η εμφάνισή του στον χθεσινό (30/10) αγώνα με τη Νταρουσάφακα στην Τουρκία για την 5η αγωνιστική του EuroCup, στη νίκη-θρίλερ της ομάδας του με 79-77.

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και του Περιστερίου ξεκίνησε στην βασική πεντάδα και το τέλος του αγώνα τον βρήκε να έχει 11 πόντους με 3/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής, σε μία ώριμη εμφάνιση.

ΤΟ ΑΡΓΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Η ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο Μάντζαρης είχε ανάγκη από μία αλλαγή σκηνικού στην καριέρα του. Στον Ολυμπιακό είχε ζήσει μεγάλες στιγμές, υπήρξε εκ των ακρογωνιαίων λίθων μίας λογικής και φιλοσοφίας μίας ομάδας κορυφής, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως είχε επέλθει φθορά, σε όλα τα επίπεδα. Η Ούνικς και ο Δημήτρης Πρίφτης του έδωσαν αυτή την ευκαιρία που έψαχνε.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ORANGE TROPHY 2019" / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ / ΦΜΠ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ORANGE TROPHY 2019" / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ / ΦΜΠ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Μάντζαρης δεν ήταν καλός. Το γεγονός ότι έχασε το κύριο μέρος της προετοιμασίας λόγω της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την φανέλα της Εθνικής δεν τον βοήθησε, με αποτέλεσμα οι πρώτες εμφανίσεις του να είναι κατώτερες των προσδοκιών: Άποντος με 3 ασίστ κόντρα στην Μπρέσια και μόλις 2 πόντοι και 1 ασίστ κόντρα στην Τσενεβίτα Ολίμπια στο EuroCup, 5 πόντοι και 3 ασίστ κόντρα στην Αστάνα, 3 πόντοι και 3 ασίστ κόντρα στην Καλέβ και 6 πόντοι και 4 ασίστ κόντρα στην Λοκομοτίβ στην VTB League. Ο Μάντζαρης δεν αποκτήθηκε για να γίνει σκόρερ, ποτέ δεν ήταν αυτή η δουλειά του εξάλλου. Η εικόνα του όμως δεν ήταν αυτή που ήθελε. Τον τελευταίο καιρό όμως αυτό έχει αλλάξει.

Στους τρεις τελευταίους αγώνες στο EuroCup ο Μάντζαρης έχει 9.6 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής. Στο τελευταίο παιχνίδι του στην Τσμόκι Μινσκ, είχε 13 πόντους με 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές και 4 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής. Η εικόνα του είναι διαφορετική. Ο Μάντζαρης αρχίζει και θυμίζει τον παλιό εαυτό του.

ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΣ, ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ

Ήταν δεδομένο πως έπειτα από την περσινή σεζόν ο Μάντζαρης θα χρειαζόταν χρόνο να ξαναβρεί τον εαυτό του. Είχε ανάγκη από εμπιστοσύνη και χρόνο συμμετοχής για να... ξεμπουκώσει. Να βρει πατήματα. Είχε βέβαια ανάγκη και από κάτι άλλο: Να απομακρυνθεί από την ελληνική πραγματικότητα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Στην Ούνικς ο Μάντζαρης παίζει τον ρόλο που του ταιριάζει. Είναι ο... νεροκουβαλητής στην επίθεση, έχοντας υποστηρικτικό ρόλο στο πλευρό των εκρηκτικών Έρικ ΜακΚόλουμ και Τζαμάρ Σμιθ, προσπαθώντας να τραβάει το φρένο όποτε οι δυο τους ξεφεύγουν και παράλληλα να φροντίζει ωστε να τροφοδοτούνται και οι Ρέιμαρ Μόργκαν και Άλεξ Τάιους κάτω από το καλάθι, ενώ παίρνει τα ελεύθερα σουτ που του δίνονται. Στην άμυνα είναι ο πρώτος αμυντικός πάνω στη μπάλα. Μπορεί να μην είναι το ίδιο πιεστικός όσο πριν τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο την σεζόν 2012/13, αλλά ξέρει πού να σταθεί και να κάνει αυτά που απαιτούνται.

Η βασική διαφορά ωστόσο για τον Μάντζαρη είναι ότι πλέον αισθάνεται άνετα. Μπορεί να είναι ξανά ο εαυτός του και να μην προσπαθεί να κάνει πράγματα που δεν του ταιριάζουν, παρά εστιάζει σε αυτά που τον έφτασαν να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. Μοιάζει πιο έτοιμος, πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Οι τελευταίοι αγώνες το αποδεικνύουν αυτό. Μένει να φανεί τι θα ακολουθήσει.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ