VTB LEAGUE

Ο Λάσμε παραμένει... θηρίο

Ο Λάσμε παραμένει... θηρίο
VTB LEAGUE

Ο Στεφάν Λάσμε πέρασε πολλά την περασμένη σεζόν λόγω της τιμωρίας του. Φέτος ωστόσο αποδεικνύει ότι παραμένει ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και η Ούνικς Καζάν αποφάσισαν να πάρουν ένα ρίσκο το καλοκαίρι: Να κάνουν πρόταση στον 35χρονο Στεφάν Λάσμε. Μερικούς μήνες αργότερα δεν θα μπορούσαν να αισθάνονται περισσότερο δικαιωμένοι.

Ο Στεφάν Λάσμε βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα λίγο πριν από το τέλος της σεζόν 2015/16 όταν τιμωρήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών . Πέρασε πολλά. Έμεινε για πολλούς μήνες εκτός δράσης λόγω τιμωρίας, μέχρι να δικαιωθεί από την FIBA τον περασμένο Φεβρουάριο , αποφασίζοντας στην συνέχεια να υπογράψει στους Τέξας Λέτζεντς στην D-League (πλέον G-League). Πολλοί σκέφτηκαν ότι είχε “τελειώσει” σαν παίκτης. Όχι όμως και ο ίδιος, φροντίζοντας ήδη να δώσει πολλές απαντήσεις.

Ένας ψηλός επιπέδου EuroLeague

Ο Λάσμε παραμένει... θηρίο
VTB LEAGUE


Παίζοντας για έναν προπονητή που τον ξέρει και τον εμπιστεύεται, ο Λάσμε πραγματοποιεί φέτος τη μία σπουδαία εμφάνιση μετά την άλλη, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την Ούνικς, η οποία έχει ρεκόρ 7-1 στην VTB League και 5-3 στο EuroCup. Και τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τον Λάσμε να δεσπόζει κάτω από τα καλάθια.

Την φετινή σεζόν ο Λάσμε έχει 14.1 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1.6 κοψίματα μέσο όρο στην VTB League, αλλά και 17 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 2.5 κοψίματα μέσο όρο στο EuroCup! Ο 35χρονος σέντερ δεν είναι απλώς ένας τύπος που κάνει σκριν φέτος, παρά δείχνει κι άλλες πτυχές του ταλέντου του, όπως το να παίξει με πρόσωπο και με πλάτη στο καλάθι. Πράγματα που μπορούσε να κάνει και πριν δηλαδή, αλλά απλώς... δεν του τα ζητούσαν, ίσως επειδή δεν χρειαζόταν. Η Ούνικς όμως χρειάζεται από τον Λάσμε να είναι τα πάντα: Από ογκόλιθος στην άμυνα μέχρι ριμπάουντερ, αλλά και σκόρερ στην επίθεση. Και ο Γκαμπονέζος σέντερ φροντίζει να φέρει εις πέρας την απόστολή του.

Στα 35 του χρόνια ο Λάσμε ξέρει ότι δεν έχει πολλές σεζόν ακόμα μπροστά του κι ας δήλωσε πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξή του στο Sport24.gr ότι “ θα παίζω μέχρι να με κλοτσήσουν έξω από το γήπεδο”. Ξέρει όμως και κάτι ακόμα: Ότι παραμένει ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη. Ένας σέντερ επιπέδου EuroLeague, ο οποίος έχει ανεβάσει επίπεδο την Ούνικς, δίνοντας απαντήσεις σε πολύ κόσμο.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ