VTB LEAGUE

Λάνγκφορντ, ο ευσεβής (πλην όμως δύσκολος) πόθος

Λάνγκφορντ, ο ευσεβής (πλην όμως δύσκολος) πόθος
2017 EUROLEAGUE BASKETBALL

Το όνομα του Κιθ Λάνγκφορντ παραμένει στην "transfer list" αρκετών ομάδων της EuroLeague, με την Ούνικς Καζάν να έχει τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά στο μέλλον του. Το Sport24.gr καταγράφει τα δεδομένα για τον 34χρονο γκαρντ της ρωσικής ομάδας.

Από την στιγμή που "έγραψε ιστορία" ως ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της EuroLeague με 600+ πόντους σε μία χρονιά, ο Κιθ Λάνγκφορντ βλέπει το όνομά του να φιγουράρει σχεδόν καθημερινά στα ρεπορτάζ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.

Κατά καιρούς φέρεται να βρίσκεται στο "στόχαστρο" του Παναθηναϊκού Superfoods, της Μπαρτσελόνα, της Αρμάνι Μιλάνο και της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δικαιολογημένα εν μέρει, αφού μιλάμε για τον κορυφαίο σκόρερ της διοργάνωσης, δίχως ιδιαίτερο υπόβαθρο όμως, από την άλλη. Βλέπετε, ο 34χρονος γκαρντ δεσμεύεται με την Ούνικς Καζάν για έναν ακόμη χρόνο, αφού μόλις πέρσι (2016) υπέγραψε κλειστό διετές συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα.

Κάτι που σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να απευθυνθούν στη διοίκηση των "πράσινων" κι εν συνεχεία να προσεγγίσουν τον παίκτη, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις οικονομικές του απαιτήσεις. Παρεμπιπτόντως, το κασέ του είναι αρκετά υψηλό, αφού το συμβόλαιό του με την Ούνικς Καζάν προσεγγίζει τα 2.000.000 δολάρια, ποσό που όπως καταλαβαίνεται θα πρέπει να επαληθευτεί από οποιαδήποτε ομάδα επιδιώξει να τον κάνει δικό της. Μιλάμε άλλωστε για τον πρώτο σκόρερ της EuroLeague.

Όσο η κατάσταση στη ρωσική ομάδα παραμένει ρευστή βέβαια, η αποχώρησή του από αυτή μοιάζει πιο πιθανή. Μετά την αποτυχία διατήρησης των κεκτημένων σε ό,τι αφορά στην EuroLeague, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον Εβγκένι Πασούτιν, αναζητώντας τον διάδοχο. Εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχουν ακόμη, παρά το γεγονός πως στο πρόσφατο παρελθόν το όνομα του Πέδρο Μαρτίνεθ (της Βαλένθια) βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κιθ Λάνγκφορντ έχει ως προτεραιότητα την παραμονή στην EuroLeague, αναμένοντας σε εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Όσο βέβαια παρατηρείται τέτοια στασιμότητα στη μεταγραφική αγορά, δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά. Οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν κινηθεί σημαντικά μέχρι στιγμής, προτιμώντας απλά να "χτυπούν πόρτες" προκειμένου να ενημερωθούν για ποσά και να αποφασίσουν πώς θα πράξουν. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που έγινε το τελευταίο διάστημα με τον 34χρονο γκαρντ.

Το να προχωρήσει η περίπτωσή του άμεσα, μοιάζει δύσκολο. Ειδικά από την στιγμή που το συμβόλαιο που τον "δένει" με την Ούνικς Καζάν δεν προβλέπει κάποιο συγκεκριμένο ποσό ως buy out, ήτοι δίνει στη ρωσική ομάδα τη δυνατότητα να ζητήσει όσα χρήματα θέλει για να τον αποδεσμεύσει. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους ενδιαφερόμενους, ένα εμπόδιο που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί αξεπέραστο σε βάθος χρόνου και να τον κρατήσει στη VTB League για έναν ακόμη χρόνο.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ