VTB LEAGUE

Ιτούδης vs Παπαθεοδώρου και Βουγιούκας vs Καϊμακόγλου στη VTB League

Ιτούδης vs Παπαθεοδώρου και Βουγιούκας vs Καϊμακόγλου στη VTB League

Με δύο "εμφύλιους" ξεκινούν τα playoffs της VTB League, με τα ημιτελικά της διοργάνωσης να έχουν ακόμη έναν. Φουλ ελληνικό χρώμα στην post season της Βαλτικής Λίγκας.

Πολύ έντονο ελληνικό χρώμα θα έχουν τα playoffs της VTB League φέτος, αφού κι οι τέσσερις ομάδες που έχουν δικά μας παιδιά εξασφάλισαν την παρουσία τους στην post season. Κι αν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη αυτό ήταν δεδομένο και αναμενόμενο, όπως κι η κατάληψη της κορυφής στη regular season, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Αστάνα των Ηλία Παπαθεοδώρου, Λεωνίδα Κασελάκη και Δημήτρη Κατσίβελη.

Η Αστάνα έκανε την υπέρβαση φέτος, επιστρέφοντας στα playoffs, ούσα πλέον έτοιμη για σπουδαίες μονομαχίες με τους Πρωταθλητές Ευρώπης, γνωρίζοντας βέβαια πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Την ίδια ώρα, ακόμη ένα ζευγάρι του α' γύρου θα έχει έντονο ελληνικό χρώμα, μιας κι η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Ίαν Βουγιούκα θα αντιμετωπίσει την Ούνικς Καζάν του Κώστα Καϊμακόγλου. Οι δύο πρώην συμπαίκτες (στην ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν) θα αναμετρηθούν με σκοπό να πάρουν το εισιτήριο για τον β' γύρο, εκεί όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με μία εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αστάνα.

Αναλυτικά το bracket των playoffs:

Ιτούδης vs Παπαθεοδώρου και Βουγιούκας vs Καϊμακόγλου στη VTB League

Παρεμπιπτόντως, για την τελευταία αγωνιστική της regular season, η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε εντός έδρας της Ενισέι (81-72), με τον Ίαν Βουγιούκα να έχει 5 πόντους (με 1/4 δίποντα, 3/5 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα σε 18'31'' συμμετοχής.

Η τελική κατάταξη:

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 22-2

2. Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 21-3

3. Χίμκι 19-5

4. Λοκομοτίβ Κουμπάν 19-5

5. Ούνικς Καζάν 15-9

6. Ενισέι 13-11

7. Ρίγα 11-13

8. Αστάνα 9-15

------------------

9. Άβτοντορ 8-16

10. Νίζνι Νόβγκοροντ 8-16

11. Κάλεβ 5-19

12. Τσμόκι Μινσκ 5-19

13. Πάρμα

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ