VTB LEAGUE

Φήμες για απόλυση του Κουρτινάιτις από τη Χίμκι!

Φήμες για απόλυση του Κουρτινάιτις από τη Χίμκι!
ALFREDAS PLIADIS

Οι συνεχόμενες ήττες της Χίμκι σε Euroleague και VTB League έφεραν γκρίνια στη Μόσχα, με τις τελευταίες φήμες να αναφέρουν πως ο Ρίμας Κουρτινάιτις απομακρύνθηκε από τη θέση του πρώτου προπονητή.

Αυτό κι αν είναι είδηση! Σύμφωνα με τα τελευταία ρωσικά δημοσιεύματα ο Ρίμας Κουρτινάιτις απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Χίμκι , μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις της ρωσικής ομάδας τον τελευταίο μήνα. Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από επίσημα χείλη, αλλά αυτό δεν παύει να είναι ένα δείγμα της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στους "κυανοκίτρινους" τους τελευταίους δύο μήνες.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως έχει "ραγίσει" το γυαλί στις σχέσεις του έμπειρου τεχνικού με τους παίκτες της ομάδας, αφού από την αρχή κιόλας της χρονιάς υπήρχαν πολλές φήμες γύρω από την κακή επικοινωνία του με τα αστέρια της Χίμκι. Οι "κακές γλώσσες" δεν δίστασαν μάλιστα να κάνουν λόγο για... εκνευρισμό του Αλεξέι Σβεντ για τον ρόλο που έχει και τον χρόνο που παίρνει, δεδομένου ότι είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις που έκανε μετά την εντός έδρας ήττα από την Ούνικς Καζάν του Κώστα Καϊμακόγλου , όταν επεσήμανε πως " θα πρέπει να ρωτήσετε τους παίκτες για το αν έχουν χάσει την πίστη τους στην ομάδα, όχι εμένα. Προσωπικά, κάνω τη δουλειά μου και δεν έχω αλλάξει τίποτα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Χρησιμοποιώ τις ίδιες τακτικές και μεθόδους όλα αυτά τα χρόνια".

Κι αν αυτά δεν στάθηκαν ικανά να του δημιουργήσουν προβλήματα, εν τούτοις οι κάκιστες εμφανίσεις της Χίμκι το τελευταίο δίμηνο έκαναν πολύ πιο δύσκολη τη θέση του. Πως να γίνει διαφορετικά άλλωστε, όταν η ρωσική ομάδα μετρά τρεις σερί ήττες στην VTB League κι άλλες τέσσερις στα τελευταία πέντε παιχνίδια στην Euroleague. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χαθεί η επαφή με την κορυφή στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και να απομακρυνθεί ο στόχος της πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague. Κι αυτό γιατί είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πλέον η Χίμκι να μείνει εκτός συνέχειας, ειδικά αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό οι τρεις ισπανικές ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα) κι ο Ολυμπιακός καταφέρει να αποδράσει νικητής από τη Μόσχα σε δύο εβδομάδες.

Καταλαβαίνετε πως η ιστορία επηρεάζει άμεσα τον Ολυμπιακό, αφού η Χίμκι είναι μία από τις ομάδες που κυνηγούν να βάλουν από κάτω τους οι "ερυθρόλευκοι" στον όμιλο του Top 16 της Euroleague.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ