ΜΠΑΣΚΕΤ

Η υπέρτατη προεδρική τιμή της Λιθουανίας στον Γιασικεβίτσιους

Η υπέρτατη προεδρική τιμή της Λιθουανίας στον Γιασικεβίτσιους
EUROKINISSI

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δέχτηκε σήμερα (3/10) την μεγαλύτερη προεδρική τιμή στην Λιθουανία, λαμβάνοντας τον "μεγάλο σταυρό του Τάγματος του μεγάλου δούκα Γκεντίμινας" (PHOTO).

Τον περασμένο Μάιο η πόλη του Κάουνας τίμησε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους , δίνοντάς του το χρίσμα του επίσημου δημότη της πόλης. Σήμερα (3/10) ήταν η σειρά της προέδρου της χώρας να το κάνει. Η Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε υποδέχτηκε τον 41χρονο προπονητή της Ζάλγκιρις στο προεδρικό μέγαρο, όπου τον τίμησε με τον "μεγάλο σταυρό του Τάγματος του μεγάλου δούκα Γκεντίμινας", για τα επιτεύγματά του με την ομάδα του Κάουνας στην EuroLeague την προηγούμενη σεζόν.

Ο συγκεκριμένος σταυρός αποτελεί την υπέρτατη προεδρική τιμή για τους πολίτες της Λιθουανίας οι οποίοι διακρίνονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο "μεγάλος σταυρός Τάγματος του μεγάλου δούκα Γκεντίμινας" θεσπίστηκε το 1928 και απεικονίζει τις στήλες του Γκεντίμινας (δούκα της Λιθουανίας την διετία 1315-1316 και ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά πρόσωπα), ένα από τα παλαιότερα σύμβολα της χώρας, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί μάλιστα και στο logo του EuroBasket του 2011, που είχε διοργανωθεί σε έξι πόλεις της Λιθουανίας.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ