ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

"Τάπα" της λιθουανικής λίγκας, στη Ζάλγκιρις

"Τάπα" της λιθουανικής λίγκας, στη Ζάλγκιρις

Εδώ και μήνες προσπαθούσε η Ζάλγκιρις να παίξει στη LKL με νέο ΑΦΜ, ώστε να διαγραφούν τα χρέη της. Η λιθουανική λίγκα αντιστάθηκε μέχρις εσχάτων και την αναγκάζει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Από τις 27/7 σας είχαμε ενημερώσει για την προσπάθεια της Ζάλγκιρις να... γίνει Ελληνίδα. Πιο συγκεκριμένα, να δηλώσει νέο ΑΦΜ στο φάκελο συμμετοχής της στο νέο πρωτάθλημα της Λιθουανίας, ώστε να απαλλαγεί από τα χρέη του παρελθόντος.

Όλοι ήταν βέβαιοι πως ο Άρβιντας Σαμπόνις θα σώσει τους νταμπλούχους. Αυτό όμως, δεν έγινε με τη LKL (βλ. λίγκα που από φέτος έχει νέο χορηγό ονόματος -την Turkish Airlines) να βάζει τέλος στην προσπάθεια της ομάδας να αλλάξει τη δήλωση συμμετοχής και να τη θέσει υπό νέα νομική βάση. Δηλαδή, να έχει νέο νομικό πρόσωπο, που θα σήμαινε ότι δεν θα χρειαζόταν να τακτοποιήσει τις οφειλές της. Η Ζάλγκιρις έκανε την προσπάθεια της, κατέθεσε χαρτιά με το νέο ΑΦΜ, αλλά η λίγκα δεν τα δέχθηκε.

Αυτό σημαίνει ότι στην παρούσα φάση η πρωταθλήτρια είναι εκτός πρωταθλήματος και άρα εκτός Euroleague (διότι εκ των βασικών προϋποθέσεων συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, σε συλλογικό επίπεδο, είναι η συμμετοχή στο εθνικό πρωτάθλημα). Επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει, η Ζάλγκιρις να συμμορφωθεί και θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Ακόμα και αν δηλώσει διαφορετικό ΑΦΜ από αυτό που δήλωσε στη Euroleague -εκεί έδωσε το νέο.

Όλα τα παραπάνω, έγιναν γνωστά στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που είχαν οι Λιθουανοί, για την κλήρωση της νέας σεζόν.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ