ΣΙΕΝΑ

Θόρτον: "Επιπλέον προσπάθεια από εμάς"

Madrid 02/05/2006-F4 Eurolegue Basketball 2008-Montepaschi Siena vs Tau Vitoria: Bootsy Thornthon del Montepaschi Siena contrastato da Pete Mickeal del TAU Vitoria nella finale di consolazione per il 3¡ posto delle Final 4 di Eurolega a Madrid. (© Foto Massimo Deximo Merillo/ProPhotos/ItalyPhotoPress)
Madrid 02/05/2006-F4 Eurolegue Basketball 2008-Montepaschi Siena vs Tau Vitoria: Bootsy Thornthon del Montepaschi Siena contrastato da Pete Mickeal del TAU Vitoria nella finale di consolazione per il 3¡ posto delle Final 4 di Eurolega a Madrid. (© Foto Massimo Deximo Merillo/ProPhotos/ItalyPhotoPress) PROPHOTOS/ITALYPHOTOPRESS

Ο Μπούτσι Θόρντον μίλησε για τις αναμετρήσεις της Σιένα με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πώς στόχος είναι η επιστροφή της σειράς στην Ιταλία.

Ο Μπούτσι Θόρτον της Σιένα αναφέρθηκε στις αναμετρήσεις των πρωταθλητών Ιταλίας με τον Ολυμπιακό, προσθέτοντας ότι στόχος της ομάδας του Σιμόνε Πιανιτζάνι είναι να επιστρέψουν στην Ιταλία για πέμπτο ματς.

" Το τρίτο παιχνίδι θα βασιστεί πολύ στη δύναμη. Ξέρουμε ότι ο κόσμος θα κάνει τη δουλειά του, θα είναι μία τρέλα όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτό το γήπεδο", δήλωσε ο Θόρτον και πρόσθεσε:

" Αγωνιστικά δε θα υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές, απλά ελπίζω να μην συμπεριφερθούμε όπως στο τελευταίο δεκάλεπτο των δύο παιχνιδιών. Σίγουρα ό,τι συνέβη σε εκείνα τα σημεία δεν ήταν τυχαίο και θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί μας ανάγκασε να παίξουμε άσχημα. Δεν τα παράτησαν παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν με μεγάλη διαφορά πίσω στο σκορ, πάλεψαν και επέστρεψαν. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε".

Στη συνέχεια ανέφερε: " Το ριμπάουντ αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για μας και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι δουλειά όλων μας και όχι μόνο κάποιων παικτών. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε περισσότερο και να κρατήσουμε μακριά από το καλάθι τον Ντόρσεϊ, τον Χάινς που είναι πολύ καλοί στα ριμπάουντ.

Σίγουρα χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια από μας. Θέλουμε να επιστρέψουμε τη σειρά στη Σιένα, αλλά δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει αν επιμείνουμε στο αγωνιστικό μας πλάνο, να παίξουμε καλή άμυνα και να πάρουμε τα ριμπάουντ.

Η εμπειρία είναι σημαντική, αλλά υπάρχουν φορές που δε βοηθάει. Ο άπειρος παίκτης μπαίνει μέσα και κάνει απλά αυτό που ξέρει, ενώ ο έμπειρος μερικές φορές λειτουργεί περισσότερο με το μυαλό και χάνει εύκολες φάσεις για καλάθι. Ο Σπανούλης είναι πολύ έμπειρος, δε νομίζω ότι είναι αδυναμία του Ολυμπιακού η εμπειρία".

TAGS ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ