ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Τι συμβαίνει με τον Μπουρούση;

Τι συμβαίνει με τον Μπουρούση;

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν έχει παίξει δευτερόλεπτο στα playoffs της Liga Endesa ενώ χθες (7/6) έμεινε εκτός αποστολής στο Game 2 της ημιτελικής σειράς με τη Βαλένθια, αντί του 16χρονου Λούκα Ντόντσιτς.

Η Βαλένθια παρατάχθηκε χθες (7/6) στο Barclaycard Center της Μαδρίτης χωρίς τους Πάου Ρίμπας και Κρέζιμιρ Λόντσαρ ωστόσο επικράτησε της Ρεάλ με 89-93 και ισοφάρισε σε 1-1 την ημιτελική σειρά των playoffs με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Στο συγκεκριμένο ματς ο Πάμπλο Λάσο άφησε εκτός 12άδας τον Γιάννη Μπουρούση, αντί του 16χρονου Λούκα Ντόντσιτς (σ.σ. ο οποίος, εν τέλει, δεν πάτησε παρκέ).

Έπαιξε για τελευταία φορά στη 20 Μαΐου

Ο διεθνής σέντερ δεν έχει αγωνιστεί δευτερόλεπτο στα playoffs της Liga Endesa! Τόσο στους δυο προημιτελικούς με την Γκραν Κανάρια (29/05 & 31/05), όσο και στο Game 1 της ημιτελικής σειράς με τη Βαλένθια, στις 04/06. Για την ακρίβεια, ο Μπουρούσης αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 20 Μαΐου, κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα! Οι Μαδριλένοι ηττήθηκαν με 94-81 ενώ ο ίδιος τελείωσε το ματς με 2 πόντους (1/2 δίπ.), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 12'15". Είχαν προηγηθεί τα 9' συμμετοχής στο Final Four της Μαδρίτης. Τα 3'56" στον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τα 5'04" στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Έχει χάσει τον ρόλο του στο rotation

Όπως, μάλιστα, αναφέρουν, οι Ίβηρες "ο Μπουρούσης έπαιξε ελάχιστα στο Final Four. Κι αυτό λόγω των προβλημάτων με τα φάουλ που αντιμετώπισαν οι ψηλοί της Ρεάλ Μαδρίτης". Το γεγονός ότι ο διεθνής σέντερ δεν έχει πατήσει παρκέ στα playoffs της Liga Endesa είναι απόφαση του Πάμπλο Λάσο. Ο Μπουρούσης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, ούτε έχει δώσει κανένα δικαίωμα όμως έχει χάσει τον ρόλο του στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης, σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Για την ακρίβεια, ο Μάρκους Σλότερ τον έχει αφήσει εκτός rotation ενώ ακόμα και ο Τυνήσιος Σαλάχ Μέζρι έχει "κλέψει" τα λεπτά συμμετοχής του στα ματς της "Βασίλισσας".

Ο έκτος ψηλός και η Euroleague

Η σεζόν βρίσκεται στην τελική ευθεία ενώ η Ρεάλ θέλει να κλείσει ιδανικά τη χρονιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά το ισπανικό Super Copa, το Copa del Rey και την Euroleague. Παρ' όλα αυτά, ο Μπουρούσης (15' μ.ό. σε 31 αγώνες στη Liga Endesa) έχει γίνει ο έκτος ψηλός στο παιχνίδι της "Βασίλισσας", όπως παλαιότερα μέσα στη χρονιά ο Μάρκους Σλότερ και ο Σαλάχ Μέζρι. Είναι επίσης ενδεικτική η σύγκριση που έχει να κάνει με την παρουσία του στα ματς της Euroleague. Φέτος ξεκίνησε βασικός στις 10 από τις 28 συμμετοχές του στη διοργάνωση. Πέρσι αγωνίστηκε σε 29 ματς. Σε όλα ήταν βασικός!

Τι ισχύει με το συμβόλαιό του

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ρεάλ για έναν ακόμα χρόνο, κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ (υπάρχει option). Ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει ενώ σε περίπτωση που η "Βασίλισσα" θελήσει να τον αποδεσμεύσει, θα πρέπει να του καταβάλει αποζημίωση. Ο Έλληνας σέντερ παρουσιάζεται από πολλά μέσα της Μαδρίτης ως "ο μεγάλος... ξεχασμένος από τον Λάσο" ενώ τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν φαίνεται πιθανό να αλλάζει κάτι ως προς τον ρόλο του στο rotation των πρωταθλητών Ευρώπης. Όλα θα ξεκαθαρίσουν αφού ολοκληρωθεί η χρονιά στη Liga Endesa ενώ πληροφορίες του Sport24.gr από την Ισπανία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αποχώρησης του Μπουρούση από τη Ρεάλ.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ