ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ έτοιμη για... back to back

Ρεάλ έτοιμη για... back to back

Περίπου 1,5 μήνα μετά την στέψη της σε πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη να υπερασπιστεί το στέμμα της, καθώς στηρίχθηκε κράτησε όσους παίκτες ήθελε από τον βασικό κορμό, ενώ έβαλε και κάποιες πινελιές ποιότητας

Έπειτα από 20 χρόνια η Ρεάλ βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης κάτι που από μόνο του συνιστά τεράστια επιτυχία. Το... μενού, όμως, δεν σταμάταγε εκεί αλλά περιελάμβανε ακόμα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ισπανίας. Κάπως έτσι η χρονιά μόνο ως ονειρική μπορούσε να χαρακτηριστεί για τους Μαδριλένους που απέδειξαν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Το ζητούμενο, όμως δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να διατηρηθείς εκεί κι αυτό είναι ένα ρητό που γνωρίζουν καλά στην "Βασίλισσα".

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ρεάλ δούλευαν με το στόχο η επόμενη ημέρα να τους βρει και πάλι σε θέση υπεροχής. Κι αν πιστεύεται ότι είμαστε λίγο υπερβολικοί τότε δείτε πως έχουν τα δεδομένα.

Η ACB ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουνίου όταν και η Ρεάλ κέρδιζε με 90-85 την Μπαρτσελόνα κάνοντας το 3-0. Από τότε δεν έχουν περάσει ούτε 20 μέρες κι όπως όλα δείχνουν οι "μερένγκες" είναι ήδη έτοιμοι για να υπερασπιστούν το triple crown τους. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα της πιο... έτοιμης ομάδας της Euroleague μέχρι τώρα.

Εν αρχή ην ο κορμός

Ας ξεκινήσουμε από τη δήλωση του Πάμπλο Λάσο, ο οποίος έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας. " Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει", είπε ο Ισπανός κόουτς και όλοι κατάλαβαν τι εννοούσε. Ένα από τα σημαντικά όπλα της Ρεάλ όλα αυτά τα χρόνια είναι η ομοιογένεια και το γεγονός ότι οι παίκτες μεταξύ τους μπορούν να βρίσκονται ακόμα και με κλειστά μάτια. Αμέσως μόλις τέλειωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ο μεγάλος αρχηγός, Φελίπε Ρέγιες, κλήθηκε στην οδό Concha Espina 1 όπου βρίσκονται τα γραφεία της ομάδας, προκειμένου να υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο . Ο "capitano" θα συμπληρώσει έτσι 13 σερί χρόνια στην "Βασίλισσα".

Σημαντικότατη εξέλιξη, ωστόσο, ήταν και η παραμονή του Σέρχιο Γιουλ , ο οποίος απαρνήθηκε το ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς προκειμένου να μείνει στην ομάδα της Μαδρίτης. Αυτή η απόφαση μόνο εύκολη δεν ήταν, ωστόσο, από τη στιγμή που οι "ρουκέτες" προσέφεραν στον 27χρονο κόμπο γκαρντ 21.000.000$ για συμβόλαιο 3 χρόνων!

Ρεάλ έτοιμη για... back to back

Κάπως έτσι η περιφέρεια των "μερένγκες" διατηρήθηκε ισχυρή, καθώς εκτός του Γιούλ κι ο Σέρχι Ροντρίγκεθ επέλεξε να συνεχίσει για ακόμα μία σεζόν στην Ισπανία πριν δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ, ενώ ο βραχύσωμος, Φακούντο Καμπάτσο δεν ήταν δύσκολο να διατηρηθεί στο ρόστερ από τη στιγμή που το ήθελε ο Πάμπλο Λάσο αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο δανεισμού του με την Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη να είναι μέσα στις επιλογές.

Τον... χορό των ανανεώσεων συμπληρώνουν οι Αντρές Νοτσιόνι και Γιόνας Ματσιούλις, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στο ρόλο που τους είχε ανατεθεί κι έτσι αναμένεται να συνεχίσουν να αγωνίζονται στο "Barclaycard Center". Οι δύο τους ήταν από τους κορυφαίους στον τελικό της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό, οπότε κέρδισαν με το.... σπαθί τους ένα ακόμα συμβόλαιο.

Προς παραμονή φαίνεται ότι οδεύει και ο Κέι Σι Ρίβερς αν και αρχικά φαινόταν ότι θα αναζητήσει την τύχη του σε... άλλα μέρη. Ο Αμερικανός γκαρντ πολλές φορές ήταν η ήρεμη δύναμη των Ισπανών και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους σε περίπτωση που μείνει χωρίς επαγγελματική στέγη. Η υπόθεση του Ρίβερς είναι ένα από τα λίγα ερωτηματικά που υπάρχουν, όμως το πιο πιθανό σενάριο τον θέλει να συνεχίζει στους νταμπλούχους Ισπανίας.

Στους προαναφερθέντες προσθέστε και τους Φερνάντες, Αγιόν, Κάρολ, Σλότερ και έχετε έτοιμο τον βασικό κορμό πάνω στον οποίο θα στηριχτεί η "Βασίλισσα".

The newcomers

Μπορεί ανακοινώσεις να μην έχουμε δει ακόμα, όμως μην παραξενεύεστε που βλέπετε αυτή την κατηγορία. Οι προσθήκες έχουν ήδη γίνει και το μόνο που απομένει είναι οι ανακοινώσεις. Τα τυπικά δηλαδή.

Η σημαντικότερη κίνηση έχει να κάνει με τον Τρέι Τόμπκινς, ο οποίος έπειτα από μία εξαιρετική χρονιά στην Νίζνι τράβηξε πολλά βλέμματα πάνω του. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ που είχε στην Euroleague 14.5 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ κατά μέσο όρο, είδε πολλές ομάδες να δείχνουν ενδιαφέρον, όμως η Ρεάλ ήταν τελικά αυτή που κατάφερε να τον πείσει . Αναμφίβολα αυτή είναι μία κίνηση που ενισχύει σημαντικά τους "μερένγκες" στη φροντ λάιν.

Ρεάλ έτοιμη για... back to back

Το νέο πρόσωπο στο ρόστερ δεν είναι... και τόσο νέο. Πρόκειται για τον Γκιγιέρμο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος όντας δανεικός φέτος στην Σεβίλλη κατάφερε να κάνει εξαιρετικά πράγματα στην ACB. Τι κι αν είναι μόλις 21 ετών; Ο ύψους 2.08μ. σέντερ αναδείχθηκε MVP της 8ης αγωνιστικής του Eurocup, ενώ στο Ισπανικό πρωτάθλημα κατάφερε να σημειώσει 27 πόντους και να μαζέψει 13 ριμπάουντ κόντρα στα... θηρία της Μπαρτσελόνα ! Ο Πάμπλο Λάσο πιστεύει πολύ στο ταλέντο του κι έτσι έπειτα από δύο σεζόν όπου ήταν δανεικός στην Σεβίλλη ήρθε η ώρα να πάρει την ευκαιρία του στο υψηλότερο επίπεδο.

Ούτε ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ακριβώς μεταγραφή, όμως είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ρεάλ που αποφάσισε να τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα και να του δώσει ρόλο. Ο Ντόντιτς αναδείχθηκε MVP της εφηβικής ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα του Adidas Next Generation Tournament , ενώ στα 16 του χρόνια βρίσκεται στη λίστα με τα καλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς, ενώ φέτος έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία παίκτης της Ρεάλ που αγωνίστηκε στη Liga Endesa.

Οι... απώλειες

Πολλοί μπορεί να έμειναν στο ρόστερ, όμως στην προετοιμασία θα λείπουν και πρόσωπα σε σχέση με πέρσι. Ο Σάλαχ Μεϊρί είναι ένας από αυτούς. Ο Τυνήσιος σέντερ θα αφήσει την Μαδρίτη με στόχο να μετακομίσει λίγο ανατολικότερα, στην Βαλένθια που τον περιμένει για να του δώσει έναν σημαντικό ρόλο.

Η πιο ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Γιάννη Μπουρούση. Ο Έλληνας σέντερ έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, όμως στην Μαδρίτη δεν φαίνονται να θέλουν να τον κρατήσουν. Το ζητούμενο είναι αν οι Ισπανοί θελήσουν να πληρώσουν για να "σπάσουν" το συμβόλαιο που τους δένει ή αν ο Μπουρούσης θα αποφασίσει να χάσει ένα μέρος του συμβολαίου του με στόχο να πάει σε ομάδα που θα του δώσει έναν πιο ενεργό ρόλο. Με τα υπάρχοντα δεδομένα το πιθανότερο σενάριο, πάντως, θέλει τον Καρδιτσιώτη να κλείνει έναν κύκλο 2 χρόνων.

Ρεάλ έτοιμη για... back to back

Μεγάλη απώλεια μπορεί να αποδειχτεί στο μέλλον ο... Ντάνι Ντίεθ. Ο 22χρονος φόργουορντ άνηκε στην Ρεάλ, όμως δεν χωρούσε στο φετινό ρόστερ κι έτσι δόθηκε δανεικός στην Γκιμπούθκοα. Η χρονιά που πραγματοποίησε ήταν κάτι παραπάνω από θετική κι αυτό αποδεικνύεται από την ανάδειξη του σε "καλύτερο νέο παίκτη" της φετινής Liga Endesa. Ο Ντίεθ επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάλαγα με αποτέλεσμα η Ρεάλ να δει έναν πολύ ταλαντούχο αθλητή να καταλήγει σε ανταγωνιστή.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ