ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πιέζει για Ρογκαβόπουλο η Ρεάλ Μαδρίτης

Πιέζει για Ρογκαβόπουλο η Ρεάλ Μαδρίτης

Το όνομα του Νίκου Ρογκαβόπουλου έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει κάνει κρούση στον 15χρονο γκαρντ του Δούκα. Στην ισπανική πρωτεύουσα βρίσκεται από σήμερα (11/3) για να συζητήσει με τους ανθρώπους της "Βασίλισσας".

Αν αναρωτιέστε πόσο ταλέντο υπάρχει στη βάση του ελληνικού μπάσκετ, η απάντηση είναι "πολύ". Με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο (με το Νο8 στη φωτό) να είναι εξέχων μέλλον της nouvelle vague του αθλήματος. Ένα παιδί με ύψος κοντά στα 2μ00 που έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του την τελευταία διετία.

Γι αυτό άλλωστε ο Παναθηναϊκός κινήθηκε για την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι, με τον Δούκα να βάζει γρήγορα όμως τέλος σε κάθε "πράσινη" επιδίωξη για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Η πορεία του τον τελευταίο χρόνο ήταν τέτοια που έφερε (φυσιολογικά) την κλήση του στο Jordan Brand Classic , δίχως όμως να κερδίσει μια θέση για το International Game του Μπρούκλιν. Παρόλ' αυτά, έκανε αισθητή την παρουσία του, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να εκμεταλλεύεται το γεγονός για να τον προσεγγίσει εκ νέου.

Γιατί λέμε εκ νέου; Πολύ απλά γιατί η "Βασίλισσα" έχει καταστήσει σαφές εδώ και αρκετούς μήνες πως ενδιαφέρεται να εντάξει τον Νίκο Ρογκαβόπουλο στο δυναμικό της (όπως αποκάλυψε στις 10/3 η "Live Sport"). Αυτή τη φορά όμως, οι άνθρωποι των Πρωταθλητών Ευρώπης αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα, ήτοι να του προσφέρουν πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εξαετή προσφορά). Από την πλευρά του, ο Δούκας δεν είναι εύκολο να μπει εμπόδιο στην εξέλιξη του πιο σημαντικού περιουσιακού του στοιχείου, πλην όμως ο 15χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει ενστάσεις αναφορικά με τη χρησιμότητα της (τόσο) πρόωρης μετακόμισής του στο εξωτερικό.

Δεν παύει πάντως να είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εκείνον το γεγονός πως η Ρεάλ Μαδρίτης τον κάλεσε στην ισπανική πρωτεύουσα για το επόμενο διήμερο, προκειμένου να δει τις εγκαταστάσεις της, να γνωρίσει τους προπονητές και τους υπευθύνους των τμημάτων υποδομής, αλλά και να μιλήσει μαζί τους. Γιατί; Για να πειστεί πως... εκεί βρίσκεται το μέλλον του. Ο νεαρός παίκτης δεν πρόκειται να πάρει βιαστικές αποφάσεις, πλην όμως θα ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή όσα του πουν οι "μερένγκες".

Κι όταν επιστρέψει, θα έχει όλο τον χρόνο να σκεφτεί, να μιλήσει με τους γονείς του και να αποφασίσει αν θα πάρει την απόφαση ζωής να μετακομίσει το καλοκαίρι στη Μαδρίτη ή θα προτιμήσει τα μέρη μας, με φόντο τη μετέπειτα μεταγραφή του σε έναν εκ των δύο "αιωνίων", που ήδη έχουν σημειώσει το όνομά του στη scouting list τους.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ