ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Σαλούστρος: "Playoffs... και ακόμα ψηλότερα"

Σαλούστρος: "Playoffs... και ακόμα ψηλότερα"

Ο Χρήστος Σαλούστρος, ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγάλου "διπλού" στην Πυλαία, μιλάει για το "project Προμηθέας", τις μεγάλες προσδοκίες για τη φετινή σεζόν και τη δέσμευσή του να αποσυρθεί στα 40 του στο Κουκάκι!

Ο Προμηθέας δεν αστειεύεται φέτος. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να το επιβεβαιώσει... Η πατρινή ομάδα ανασήκωσε πολλά βλέφαρα με το "διπλό" που έκανε στο κλειστό της Πυλαίας. Αυτοί που δεν εξεπλάγησαν πάντως από τη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του Προμηθέα και πρώτος απ' όλους ο Χρήστος Σαλούστρος.

" Το λέγαμε μεταξύ μας πολλά παιδιά σε συζητήσεις που κάναμε πριν από το παιχνίδι. Το πιστεύαμε πραγματικά ότι μπορούμε να το πάρουμε. Δεν μπήκαμε στο γήπεδο απλά για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Το πιστεύαμε και το πήραμε. Δεν μπορώ να θυμηθώ καλύτερη πρεμιέρα, ούτε σε προσωπικό επίπεδο, ούτε σε ομαδικό" δήλωσε στο Sport24.gr ο 27χρονος φόργουορντ, ένας από τους παίκτες που βοήθησαν τα μέγιστα στο "διπλό" του Προμηθέα, το πρώτο στην ιστορία της πατρινής ομάδας στη Θεσσαλονίκη σε επίπεδο Stoiximan.gr Basket League.

Η πρώτη νίκη στη Θεσσαλονίκη

Παρεμπιπτόντως, ο Προμηθέας δεν έχει κερδίσει ποτέ δύο παιχνίδια στην ίδια πόλη. Πέντε εκτός έδρας νίκες μετράει όλες κι όλες αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στη Stoiximan.gr Basket League. Μία στην Πάτρα (επί του Απόλλωνα), μία στο Λαύριο, μία στα Τρίκαλα, μία στη Λευκάδα και από χθες μία στη Θεσσαλονίκη. Επειδή όμως τρώγοντας έρχεται η όρεξη, στην Πάτρα περιμένουν πολλές περισσότερες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Προμηθέας μπήκε στη νέα σεζόν πεινασμένος.

" Μπήκαμε στο γήπεδο προσηλωμένοι και παίξαμε εκπληκτικό μπάσκετ, βγήκαν όλοι οι αυτοματισμοί μας, με εξαίρεση το νεκρό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο. Λίγο έως πολύ όμως το περιμέναμε ότι θα γυρίσει το παιχνίδι. Ήταν αναμενόμενο. Κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ θα αντιδρούσε. Στο τρίτο δεκάλεπτο δείξαμε έλλειψη συγκέντρωσης, σαν να επαναπαυτήκαμε.

Η σφαλιάρα της Ρόδου

Έχουμε όμως τις μονάδες που στις δύσκολες στιγμές μπορούν να βγουν μπροστά. Στο σημείο που ο ΠΑΟΚ γύρισε το παιχνίδι και πέρασε μπροστά δεν είδα κανέναν στον πάγκο που να μην το πιστεύει. Δείξαμε χαρακτήρα και ότι είμαστε ομάδα στα δύσκολα" λέει ο 27χρονος φόργουορντ. Πώς όμως ακολούθησε μία τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση λίγες ημέρες μετά τη βαριά ήττα στη Ρόδο στον αγώνα κυπέλλου;

" Όλα άρχισαν από την πολύ γερή σφαλιάρα που φάγαμε από τον Κολοσσό. Όταν γυρίζαμε στην Πάτρα ήμασταν όλοι κατσουφιασμένοι. Αποδείχθηκε όμως ότι αυτή η ήττα ήρθε την κατάλληλη στιγμή με τον καλύτερο τρόπο. Μας έδειξε ποια ήταν τα αδύνατα στοιχεία μας. Δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτά, αλλά και στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ" τονίζει ο Σαλούστρος, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους στην Πυλαία απέναντι στην τέως ομάδα του (2014-15).

Σαλούστρος: "Playoffs... και ακόμα ψηλότερα"

Ποτέ στο παρελθόν ο "Σαλού" δεν είχε σημειώσει περισσότερους πόντους σε εκτός έδρας αγώνα της Stoiximan.gr Basket League. Και τους έβαλε στην πρώτη του επίσκεψη στην Πυλαία μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ. Κατά σύμπτωση λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί και η πρώτη του εμφάνιση απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του, τον Κολοσσό. Οι κόντρες με τις πρώην ομάδες του, πάντως, μικρή σημασία έχουν για αυτόν.

" Στη Ρόδο ήμουν λίγο συναισθηματικά φορτισμένος και δεν μπόρεσα να δείξω πολλά πράγματα. Χθες ήταν και η πρώτη φορά που έπαιξα ως αντίπαλος στην Πυλαία. Σίγουρα υπάρχει ένα κίνητρο όταν παίζεις απέναντι σε μία πρώην ομάδα σου. Αυτό που μετράει όμως είναι ο Προμηθέας. Δίνω τη ψυχή μου για τον Προμηθέα. Άλλωστε, δεν χωράνε συναισθηματισμοί και πολλά πολλά στο μπάσκετ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και περνάω καλά" συνεχίζει ο φόργουορντ του Προμηθέα.

"Playoffs... και ακόμα ψηλότερα"

" Γίνεται τρομερή προσπάθεια στην ομάδα, υπάρχει πραγματική αγάπη για το μπάσκετ, από τη διοίκηση μέχρι τους προπονητές και τους παίκτες. Είναι επίσης πολύ σημαντικό το ότι έχουμε παίκτες που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα. Κάθε μέρα πηγαίνουμε βήμα-βήμα και θεωρώ ότι όταν ξεκινάς έτσι, έχεις πολλά να δώσεις. Εγώ θεωρώ ότι μπορούμε να ανέβουμε τουλάχιστον ένα σκαλί παραπάνω και να μπούμε στα playoffs φέτος. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα".

Οι λόγοι που ώθησαν τον Σαλούστρο στην απόφαση να πάει στην Πάτρα ήταν πολλοί. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Νίκος Γκίκας. " Ο Νίκος αποτέλεσε μεγάλο κίνητρο για να έρθω στην ομάδα, ουσιαστικά ήταν που με έπεισε να έρθω. Δεν μπορώ να πω αρκετά για τον Νίκο. Εχουμε παίξει μαζί τέσσερα χρόνια στο παρελθόν, με βοηθάει και τον βοηθάω. Είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ" λέει ο φόργουορντ του Προμηθέα.

"Θα αποσυρθώ στα 40 μου στο Κουκάκι"

Αν και είναι ακόμα 27 ετών, ο Σαλούστρος έχει ήδη κάνει τα πλάνα του για τη... συνταξιοδότησή του, κλείνοντας επί της ουσίας έναν κύκλο που άνοιξε πριν από μία δεκαετία. Έστω κι αν αυτή η μέρα απέχει ακόμα... 13 χρόνια.

" Αγαπώ πολύ το μπάσκετ. Θέλω να παίζω μέχρι τα 40 μου, ωστόσο ξέρω από τώρα την ομάδα που θα τελειώσω την καριέρα μου. Έχω δώσει την υπόσχεσή μου ότι θα το κάνω στο Κουκάκι, την ομάδα απ' όπου ξεκίνησα την καριέρα μου. Χρωστάω πολλά στα παιδιά εκεί πέρα και έχω δεσμευτεί ότι εκεί θα επιστρέψω κάποτε".

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ