ΜΠΑΣΚΕΤ

Προμηθέας: Οι Πατρινοί δεν επαναπαύονται

Προμηθέας: Οι Πατρινοί δεν επαναπαύονται

Ο Προμηθέας στην 4η "στροφή" της Basket League πήρε μία μεγάλη επί της ΑΕΚ, αλλά στην Πάτρα οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί. Αποχωρεί ο Τέρελ Παρκς.

Η σεζόν 2018/19 έχει ιστορικό χαρακτήρα για τον Προμηθέα, ο οποίος κάνει τα πρώτα του βήματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα της Πάτρας τα έχει πάει περίφημα μέχρι στιγμής στο Basketball Champions League , αλλά η συμμετοχή της στην διοργάνωση της FIBA είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της στην Basket League .

Ο Προμηθέας το καλοκαίρι με προσεγμένες κινήσεις γέμισε το ρόστερ του, αλλά ως πρωτάρης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν είναι εύκολο να ανταποκριθεί στο 100% σε όλες του τις υποχρεώσεις, παρά το γεγονός πως στην ομάδα του δουλεύουν σκληρά για αυτό. Η εντός έδρας ήττα από το Περιστέρι και η ήττα - σχεδόν με κάτω τα χέρια - από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία αποδεικνύουν το δύσκολο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι Πατρινοί.

Ο Προμηθέας, όμως, στην 4η "στροφή" της Basket League πήρε μία σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ και στόχος του είναι να "χτίσει" πάνω σε αυτή δίνοντας συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις τόσο εντός, όσο κι εκτός της Ελλάδας. Το κλίμα στην Πάτρα μία μέρα μετά την επιτυχία της ομάδας του δεν είναι πανηγυρικό. Φυσικά και η ψυχολογία των Πατρινών είναι πολύ καλή, αλλά στις τάξεις τους έχουν ήδη σβήσει τη νίκη επί της Ένωσης κι έχουν στρέψει την προσοχής τους στις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας. Οι Πατρινοί γνωρίζουν πως ο αγωνιστικός τους "Γολγοθάς" συνεχίζεται και πως οι τρεις νίκες τους στο Basketball Champions League δεν θα σημαίνουν κάτι αν δεν συνεχίσουν με ανάλογο τέμπο.

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν πως στον Προμηθέα δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις νίκες επί της Μπαϊρόιτ την Τετάρτη (24/10) κι επί της ΑΕΚ το Σάββατο (27/10) και από το πολύ καλό πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα τους. Οι Πατρινοί, όμως, γνωρίζουν πως υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για να διαβούν και για αυτό δουλεύουν σκληρά, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μία δύσκολη, ιστορική και απαιτητική σεζόν. Αυτός άλλωστε είναι και ο μόναδικός τρόπος για να απολαύσουν την συμμετοχή τους στο Basketball Champions League.

ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΠΑΡΚΣ

Ο Τέρελ Παρκς το καλοκαίρι μετακόμισε στην Πάτρα, αλλά δεν θα ολοκληρώσει την σεζόν με τα χρώματα του Προμηθέα. Ο 27χρονος Αμερικανός σέντερ λόγω τραυματισμού έχασε ένα μέρος της προετοιμασίας του Προμηθέα και δεν κατάφερε να βρει θέση στο ροτέισον των Πατρινών, καθώς λόγω των απαιτήσεων των αγώνων ο Μάκης Γιατράς επέλεγε παίκτες που ήξερε καλύτερα. Το συμβόλαιο του Παρκς με τον Προμηθέα ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου και οι Πατρινοί δεν θα συνεχίσουν την συνεργασία τους μαζί του, καθώς ήδη αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Ο Παρκς, ο οποίος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής απέναντι στην ΑΕΚ, αγωνίστηκε σε τρεις αναμετρήσεις στην Basket League και είχε μέσο όρο 2,7 πόντους και 2,3 ριμπάουντ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ