ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Προμηθέας: Οι Έλληνες κράτησαν, πάλι, την ομάδα

Προμηθέας: Οι Έλληνες κράτησαν, πάλι, την ομάδα
EUROKINISSI

Ο Προμηθέας πήρε μία άνετη νίκη επί του Ήφαιστου, σε ένα αποτέλεσμα που είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή των Ελλήνων παικτών του. Όπως και τα περισσότερα παιχνίδια φέτος.

Μετά τον θρίαμβο στην Βενετία επί της Βενέτσια, ο Προμηθέας ήθελε να διαχειριστεί σωστά αυτό το αποτέλεσμα. Το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, νικώντας εύκολα με 81-61 τον Ήφαιστο. Και έχει να ευχαριστεί τους Έλληνες παίκτες του για αυτό. Πάλι.

Σε μία σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα για τους Πατρινούς και περισσότερες προσθαφαιρέσεις από ότι έχουν συνηθίσει (τόσο σε Έλληνες όσο και σε ξένους), υπάρχει μία σταθερά: Οι Έλληνες παίκτες θα φροντίσουν να βγουν μπροστά όταν χρειάζεται, κάτι που έκαναν και κόντρα στον Ήφαιστο, όπου οι 5 από τους 6 πρώτους σκόρερ ήταν γηγενείς.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι ο Προμηθέας παραδοσιακά επιλέγει καλούς ξένους. Την φετινή σεζόν δεν άλλαξε αυτό, αφού με εξαίρεση την ταλαιπωρία στην θέση του combo γκαρντ – όπου αρχικά επιλέχθηκε ο Ρομπ Λόουερι και ακολούθως ο Τζέραλντ Ρόμπινσον, αλλά αμφότεροι δεν προσαρμόστηκαν – οι επιλογές ήταν σωστές. Κάτι όμως οι αλλαγές στην θέση του γκαρντ, κάτι οι τραυματισμοί των Λίποβι, Χολ, Φίλερ και Μπαμπ, κάτι η αποχώρηση του Έλις για τον Ολυμπιακό, οι Πατρινοί χρειάστηκε να στηριχθούν ακόμα περισσότερο στον ελληνικό κορμό και δικαιώθηκαν.

Στην αρχή της χρονιάς το κουπί το τράβηξαν οι Δημήτρης Κατσίβελης, Λεωνίδας Κασελάκης και Δημήτρης Αγραβάνης. Στην συνέχεια ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που που έφτασε στην Πάτρα αντί του Γιώργου Μπόγρη και έδωσε άμεσα λύσεις και, τελευταίος, αλλά σίγουρα όχι έσχατος, ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που ήρθε από την Ούνικς και βοήθησε τα μέγιστα στην οργάνωση και την εκτέλεση.

Κόντρα στον Ήφαιστο, όλα αυτά φάνηκαν στο παρκέ. Ξεκινώντας από τους Αγραβάνη (16 πόντοι) και Μαυροκεφαλίδη (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και φτάνοντας στους Κατσίβελη (9 πόντοι), Μάντζαρη (8 πόντοι, 8 ασίστ) και τον νεαρό Λευτέρη Μαντζούκα (7 πόντοι), ο Προμηθέας είδε πάλι τους Έλληνες παίκτες να βγαίνουν μπροστά, σε μία βραδιά που μόνο ο Κρις Μπαμπ (11 πόντοι) βοήθησε από τους ξένους της ομάδας, αφού οι Λίποβι και Φίλερ δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού και οι Μπελ και Τζόουνς ήταν (αναμενόμενα) μαζεμένοι στο ντεμπούτο τους στην ΕΚΟ Basket League.

ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

Όλες αυτές οι προσθαφαιρέσεις έχουν ανακατέψει τον Προμηθέα και είναι λογικό. Οι Πατρινοί όμως δείχνουν σιγά-σιγά να ρολάρουν. Ξέρουν εξάλλου ότι μπαίνοντας στην τελική ευθεία στις υποχρεώσεις τους σε τρεις διοργανώσεις (EKO Basket League, Κύπελλο και EuroCup) δεν έχουν πλέον περιθώριο για άλλα πάνω-κάτω. Τα σκαμπανεβάσματα επιβάλλονται να τελειώσουν.

Το θετικό για τον Προμηθέα είναι ότι δείχνει να έχει βρει έναν καλό κορμό Ελλήνων, οι οποίοι δίνουν λύσεις σε πολλά προβλήματα. Η ηρεμία του Μάντζαρη, η φάση ωρίμανσης του Κατσίβελη, η δυναμικότητα του Αγραβάνη, η επαφή του Μαυροκεφαλίδη με το καλάθι, η ικανότητα την εκτέλεση του Κασελάκη, ο ενθουσιασμός του Μαντζούκα, όλα αυτά έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Αυτό που χρειάζεται πλέον ο Προμηθέας, είναι την άμεση προσαρμογή των Μπελ και Τζόουνς, αλλά και να μείνουν υγιείς οι Λίποβι, Μπαμπ, Φίλερ και Χολ. Αν συμβεί αυτό, τότε στην Πάτρα έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να παίξουν ξανά μπάσκετ στο επίπεδο που θέλουν και να στοχεύσουν ψηλά.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ