ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Προμηθέας: Ο Αγραβάνης ξανάνιωσε

Προμηθέας: Ο Αγραβάνης ξανάνιωσε
EUROKINISSI

Έπειτα από μία δύσκολη διετία στον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Αγραβάνης δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του στον Προμηθέα, παίζοντας στο επίπεδο των πραγματικών του δυνατοτήτων.

Ο δρόμος της εξιλέωσης ήταν δεδομένο πως θα ήταν μεγάλος για τον Δημήτρη Αγραβάνη. Από εκείνη την ημέρα του Δεκεμβρίου του 2017 που επιβεβαιώθηκε ότι είχε υποστεί ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο τα πάντα άλλαξαν. Πέρασε μία διετία γεμάτη δυσκολίες. Τώρα ωστόσο δείχνει επιτέλους να είναι καλά.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης βρέθηκε ξαφνικά την σεζόν 2014/15 στα 20 του χρόνια να έχει ενεργό ρόλο στον Ολυμπιακό. Έζησε ωραίες στιγμές. Είχε τα πάνω του και τα κάτω του, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Από την στιγμή που τραυματίστηκε ωστόσο, τίποτα δεν του πήγαινε καλά.

Ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω. Μερικοί ακόμα μικροτραυματισμοί τον πήγαν ακόμα πιο πίσω. Η έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ τον έβαλε στο περιθώριο. Από βασικό μέλος του Ολυμπιακού και στέλεχος της Εθνικής Ανδρών, βρέθηκε σχεδόν στο μηδέν, να ψάχνει μία ευκαιρία να βρει πατήματα. Να βρει τον εαυτό του. Κάπου εκεί, εμφανίστηκε μπροστά του ο Προμηθέας. Και ο δρόμος της εξιλέωσης είχε μόλις ξεκινήσει.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ

Ο Αγραβάνης είχε ανάγκη να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που θα ένιωθε άνετα. Που θα είχε χώρο και χρόνο να βρει πατήματα, αλλά ταυτόχρονα θα αισθανόταν ότι η ομάδα τον έχει ανάγκη. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα τα έχει βρει στην Πάτρα και τον Προμηθέα. Έναν σύλλογο-πρότυπο, που κάθε χρόνο κάνει άλματα προόδου, με αποκορύφωμα την παρουσία στους τελικούς του περσινού πρωταθλήματος.

Προμηθέας: Ο Αγραβάνης ξανάνιωσε
EUROKINISSI

Ο Προμηθέας ήθελε να προσθέσει στο ρόστερ του έναν Έλληνα σε καλή μπασκετική ηλικία με παραστάσεις, που θα βοηθούσε την ομάδα να ανέβει επίπεδο. Ο Αγραβάνης ταίριαζε τέλεια σε αυτή την περιγραφή και ο... γάμος ήταν το φυσικό επακόλουθο. Όσα έχουν γίνει έκτοτε, δείχνουν ότι αμφότερες οι πλευρές πήραν την σωστή απόφαση.

Ο Αγραβάνης έχει ήδη εξελιχθεί σε έναν από τους κομβικους παίκτες της ομάδας. Έπειτα από 5 αγωνιστικές στην EKO Basket League έχει 10.6 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής όντας δεύτερος σκόρερ και τρίτος ριμπάουντερ της ομάδας, ενώ στο EuroCup έχει 9.3 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής. Πάνω και από τους αριθμούς του όμως, είναι η εικόνα του στο παρκέ που δείχνει πως κάτι έχει αλλάξει. Είναι η εικόνα του που δείχνει ότι νιώθει ξανά ο εαυτός του.

Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

Ο Αγραβάνης πάντα χαρακτηριζόταν από το θράσος του και την άγνοια κινδύνου του. Αν δεν τα είχε αυτά τα στοιχεία δεν θα είχε ρόλο σε ομάδα επιπέδου EuroLeague από τα 20 χρόνια του. Στα 25 του πλέον, πιο ήρεμος και με κίνητρο να αποδείξει πολλά, αρχίζει σιγά-σιγά να βάζει τα πάντα στην θέση τους μέσα στο παρκέ.

Μέρος αυτών φάνηκαν και στην χθεσινή (26/10) νίκη του Προμηθέα μέσα στη Λήμνο επί του Ηφαίστου κόντρα στα ψηλά κορμιά των γηπεδούχων, όπου σταμάτησε στους 12 πόντους και έριξε μπασκετικό (και όχι μόνο) ξύλο. Η νέα έκδοση του Αγραβάνη είναι καλύτερη και αρέσει πολύ. Ο Μαρουσιώτης φόργουορντ/σέντερ έχει βρει ξανά πατήματα και θυμίζει τον παίκτη που έμοιαζε έτοιμος να αποτελεί για χρόνια μέλος τους κορμού της Εθνικής Ανδρών.

Η σεζόν βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Καλά-καλά ο Προμηθέας δεν έχει δώσει 10 επίσημους αγώνες. Τα πρώτα δείγματα ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από θετικά για τον 25χρονο φόργουορντ/σέντερ. Ο Αγραβάνης δείχνει να βρίσκει ξανά τον εαυτό του. Να βρίσκει την ταυτότητά του. Αυτά τα νέα μόνο καλά μπορεί να ειναι για το Ελληνικό μπάσκετ.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ