ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Προμηθέας: Ξεκίνησε τηλεπροπονήσεις των παιδιών των ακαδημιών

Προμηθέας: Ξεκίνησε τηλεπροπονήσεις των παιδιών των ακαδημιών

Ο Προμηθέας ξεκίνησε από την Παρασκευή (3/4) τηλεπροπονήσεις για τα παιδιά των ακαδημιών του, σε μία όμορφη κίνηση.

Ο Προμηθέας έδειξε τον δρόμο. Με την εξάπλωση του κορονοϊού να έχει παγώσει τα πάντα, οι Πατρινοί βρήκαν έναν άλλο τρόπο να διατηρήσουν ενεργά (προπονητικά) τα παιδιά των ακαδημιών: Τηλεπροπονήσεις!

Οι προπονητές των ακαδημιών ξεκίνησαν από χθες (3/4) να καθοδηγούν τα παιδιά προκειμένου να μείνουν ενεργοποιημένα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Μέχρι στιγμής μάλιστα έχουν εγγραφεί 250 αθλητές, που έχουν μοιραστεί σε 38 τμήματα.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Προμηθέα αναφέρει:

" Ξεκίνησαν την Παρασκευή 3 Απριλίου οι τηλεπροπονήσεις (διαδικτυακές εξ’ αποστάσεως προπονήσεις) με τους αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα Πάτρας να λαμβάνουν μέρος από το σπίτι τους, έχοντας την ευκαιρία να βλέπουν ζωντανά τόσο τον προπονητή όσο και τους υπόλοιπους συναθλητές τους. Μάλιστα, οι προπονήσεις ολοκληρώνονται με συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ αξίζει ν’ αναφερθεί πως η συμμετοχή των μελών της Ακαδημίας του Προμηθέα στις τηλεπροπονήσεις είναι χωρίς καμία χρέωση.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι εγγραφές στα τμήματα και αρκετές δοκιμές, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας. Είναι σημαντικό πως έχουν ήδη εγγραφεί γύρω στους 250 αθλητές, που έχουν μοιραστεί σε 38 τμήματα, ανάλογα με το έτος γέννησης και με την προϋπόθεση πως κάθε group έχει ως 10 συμμετέχοντες.

Προμηθέας: Ξεκίνησε τηλεπροπονήσεις των παιδιών των ακαδημιών

Κάθε τμήμα θα κάνει 2 τηλεπροπονήσεις κάθε εβδομάδα, στις οποίες συμμετέχουν συνολικά οι 14 προπονητές και οι 2 γυμναστές της Ακαδημίας. Τα προγράμματα θα επικεντρωθούν στην ατομική τεχνική (που θα δείχνουν οι προπονητές κάθε τμήματος) και την αθλητική ανάπτυξη (με ασκήσεις από τους γυμναστές της Ακαδημίας ), ενώ θα υπάρχει, βέβαια, και συζήτηση των μελών κάθε ομάδας στο τέλος της προπόνησης, καθώς η επικοινωνία, η επαφή και η ψυχολογική στήριξη των αθλητών παραμένει η προτεραιότητά μας.

Βασικός στόχος της Ακαδημίας Μπάσκετ του Προμηθέα ήταν να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα τρόπο που να μας επιτρέπει να τα λέμε πιο συχνά, συνδυάζοντας τη διατήρηση της καλής τεχνικής σωματικής κατάστασης των αθλητών μέσω της άσκησης με την επαφή των παιδιών με τους προπονητές και τους συμπαίκτες τους και την ψυχολογική στήριξη τους σε μια δύσκολη περίοδο, όπου απαιτείται η συνεχής παραμονή των παιδιών μέσα στο σπίτι.

Προμηθέας: Ξεκίνησε τηλεπροπονήσεις των παιδιών των ακαδημιών

Πραγματικά, μετά τις πρώτες προπονήσεις φάνηκε πως ήταν κάτι που ήθελαν πολύ τα παιδιά και πως αυτή η ιδιότυπη “επαφή” κι “επικοινωνία” μας άφησε όλους πιο αισιόδοξους και πιο δυνατούς.

Επομένως, ως την ώρα, που θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στο παρκέ, στα γήπεδά μας στο Promitheas Park, τα λέμε και προπονούμαστε διαδικτυακά

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! Προστατεύουμε την οικογένειά μας, προφυλάσσουμε την κοινωνία".

Photo Credits: Promitheas BC

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ