ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Προμηθέας: Εδιωξε πέντε παίκτες της παιδικής ομάδας πριν από την τελική φάση

Προμηθέας: Εδιωξε πέντε παίκτες της παιδικής ομάδας πριν από την τελική φάση

Σάλος έχει προκληθεί στην μπασκετική Πάτρα επειδή ο Προμηθέας ενημέρωσε πέντε παίκτες της παιδικής του ομάδας, πως δεν θα αγωνιστούν στο υπόλοιπο της σεζόν.

Μια πολύ περίεργη ιστορία εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα και συγκεκριμένα την παιδική ομάδα του Προμηθέα. Διότι παραμονές της τελικής φάσης της ΕΣΚΑ-Η, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να διώξει πέντε παιδιά 16 ετών και να κατέβει στο γήπεδο με 8αδα. Κάτι που δεν πρόκειται φυσικά να την κοστίσει τον τίτλο στο τοπικό πρωτάθλημα - αφού αντίπαλος είναι η θυγατρική του Προμηθέα - αλλά σίγουρα θα αποδυναμώσει τους Πατρινούς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι εκδοχές για το περιστατικό είναι διαφορετικές. Ολα όμως άρχισαν όταν τα πέντε παιδιά, οι Αλέξανδρος Οικονόμου, Διονύσης Χατζούλης, Παναγιώτης Δαραμούσκας, Αλκης Κονδύλης και Νίκος Κανελλάκης, ενημέρωσαν τον Προμηθέα ότι δεν θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν στον σύλλογο, διότι θέλουν να μετακινηθούν στον γειτονικό Απόλλωνα. Αυτό προκάλεσε την δυσαρέσκεια των παραγόντων του Προμηθέα και συγκεκριμένα του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος είναι πρόεδρος του ερασιτέχνη.

Ο Λιόλιος ήταν αυτός που εξοργίστηκε περισσότερο και ήταν δική του η απόφαση να μην περιμένει το τέλος της σεζόν, αλλά να ζητήσει από τα 5 παιδιά να φύγουν άμεσα. Δεν τους επέτρεψε να αγωνιστούν το Σάββατο στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΣΠ Προμηθέα και τον Προμηθέα 2014 και φυσικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ούτε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Άλλωστε η πρόκριση της πρώτης ομάδας του Προμηθέα μοιάζει δεδομένη.

Προμηθέας: Εδιωξε πέντε παίκτες της παιδικής ομάδας πριν από την τελική φάση

Αυτό το σκηνικό προκάλεσε πολλές συζητήσεις στην Πάτρα, με την διοίκηση του συλλόγου να τα βάζει με τους γονείς των παιδιών για την απόφασή τους για αλλαγή ομάδας και την ίδια στιγμή τα 16χρονα να βάζουν τα κλάματα στο γήπεδο, ακούγοντας ότι δεν θα αγωνιστούν στο υπόλοιπο της σεζόν. Κι αυτό παρότι είχαν ξεκαθαρίσει πως θέλουν να μείνουν στην ομάδα και μετά την ολοκλήρωση της σεζόν θα μετακομίσουν στον Απόλλωνα.

Οπως και να έχει είναι μια στενάχωρη κατάσταση και βέβαια σε καμία περίπτωση το όλο σκηνικό δεν προήλθε από συμφωνία του Απόλλωνα με τον Προμηθέα, όπως πίστεψαν κάποιοι στην αρχή.

Ισως, βέβαια, στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική και οι 16χρονοι μπασκετμπολίστες να επιστρέψουν στον Προμηθέα για το υπόλοιπο της σεζόν, διότι από κάθε άποψη όλο αυτό το σκηνικό δεν ταιριάζει σε Ακαδημίες και νεαρά παιδιά.

Photo Credits: Promitheas Patras BC Academy

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ