ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Πιο αποτελεσματικός παίκτης του Afrobasket ο Φαγιέ

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μουχάμαντ Φαγιέ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος για τη Σενεγάλη στο Afrobasket, κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό (επιθετικά) παίκτη της διοργάνωσης!

Η προσπάθεια που κάνει η Σενεγάλη φέτος για κατάκτηση του Afrobasket είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία του Μουχάμαντ Φαγιέ στη διοργάνωση. Ο ψηλός του Προμηθέα Πατρών είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας του Πορφίριο Φισάκ ντε Ντιέγκο, με την προσφορά του να αποτυπώνεται ανάγλυφα από τους μέσους όρους που έχει: 10 πόντοι (με 85.7% στα δίποντα, 41.7% στα τρίποντα και 69% στις βολές), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά 14.5 λεπτά συμμετοχής.

Σε μια γραμμή ψηλών δε, που είναι γεμάτη ταλαντούχους παίκτες, αφού σε αυτή δεσπόζει ο Γκόργκι Τζενγκ των Minessota Timberwolves των 14.7 πόντων και των 4.7 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Για να επιστρέψουμε στον Μουχάμαντ Φαγιέ, το πιο εντυπωσιακό στατιστικό από την παρουσία του στο Afrobasket είναι η αποτελεσματικότητα που παρουσιάζει στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Κι αυτό γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, μετρώντας 1.36 πόντους ανά κατοχή που παίρνει.

Σύμφωνα με το Synergy, παίρνει 7.3 επιθετικές προσπάθειες ανά αγώνα για να σημειώσει τους 10 πόντους που καταγράφονται ως μέσος όρος του. Έτσι, έχει αφήσει πίσω του παίκτες όπως ο Ίκε Ντιόγκου της Νιγηρίας (1.26 πόντοι/κατοχή) και ο Μορίς Εν'Ντουρ, επίσης της Σενεγάλη (1.12 πόντοι/κατοχή).

Πιο αποτελεσματικός παίκτης του Afrobasket ο Φαγιέ
TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ