ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Παίρνει Τζάξεν ο Προμηθέας

Παίρνει Τζάξεν ο Προμηθέας

Ο Μπάντεν Τζάξεν θα είναι ο αντικαταστάτης του Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ στον Προμηθέα Πάτρας. Διαβάστε ποιος είναι ο 26χρονος γκαρντ και γιατί άλλαξε το όνομα του πριν από τέσσερις μήνες.

Περίπου δύο μήνες διήρκεσε η συνύπαρξη του Προμηθέα και του Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ. Ο Αμερικανός γκαρντ έμεινε ελεύθερος και ο αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι ο Μπάντεν Τζάξεν, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κύπρο με τη φανέλα της ΕΘΑ. Το νέο απόκτημα του Προμηθέα έχει ύψος 1,91μ., είναι 26 ετών (γεννηθείς την 1η Οκτωβρίου 1990) και μετά το τέλος της κολεγιακής καριέρας του έπαιξε σε Γαλλία (Μπουλόν), D-League (Idaho και Los Angeles) και Καναδά (Moncton Miracles). Μάλιστα, απασχόλησε πρόσφατα και τον Άρη, που έψαχνε τον διάδοχο του Μάικλ Τζένκινς.

Ο Μπάντεν Τζάξεν παίζει επαγγελματικά μπάσκετ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το όνομα του, πάντως, εμφανίστηκε στο χώρο του μπάσκετ τον Δεκέμβριο του 2016! Πολύ απλά διότι μέχρι τότε ονομαζόταν Ντέξτερ Στρίκλαντ. Ο νέος Αμερικανός του Προμηθέα πήρε την απόφαση να αλλάξει το όνομα του πριν από τέσσερις μήνες, ενώ αγωνιζόταν στον Καναδά. Το λόγο τον εξήγησε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό σάιτ...

Κάποια πράγματα που είδα εκεί με έκαναν να αλλάξω αυτό που ήμουν. Δεν συνέβη κάτι κακό, αλλά το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι έμαθα κάποια πράγματα που μου άνοιξαν τα μάτια και με ενέπνευσαν. Εμαθα πράγματα που με κινητοποίησαν να κυνηγήσω όνειρα και να κατακτήσω στόχους. Είδα τον κόσμο διαφορετικά” εξηγεί ο Τζάξεν.

Αισθάνθηκα νέος άνθρωπος, οπότε ένα καινούργιο όνομα ήταν απαραίτητο. Πολλοί νόμιζαν ότι τρελάθηκα αλλά οι πραγματικοί φίλοι και η οικογένεια μου γνώριζαν ότι ήταν μία καλή απόφαση για μένα. Η αλλαγή του ονόματος μου ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει”.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ