ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Λιόλιος: "Σε θέση ευθύνης ο Μπακαλάρος"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Προμηθέας Πάτρας ανακοίνωσε τον Κώστα Μπακαλάρο ως νέο πρόεδρο της ΚΑΕ, με τον Βαγγέλη Λιόλιο να μιλάει για τη νέα σελίδα στα διοικητικά της αχαϊκής ομάδας.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουνίου, ο Κώστας Μπακαλάρος αποτελεί τον νέο πρόεδρο της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας. Ο έμπειρος παράγοντας (στο παρελθόν ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή και της Ολυμπιάδας Πατρών) αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης, όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Βαγγέλης Λιόλιος.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όχι μόνο με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε:

"Η συνέντευξη δεν ήταν, στην πραγματικότητα, και πολύ έκτακτη, γιατί αφορά σε πράγματα που σχεδιάζουμε εδώ και καιρό. Ο Προμηθέας, έχει πολλά χρόνια παρουσίας, πλέον, στο μπασκετικό στερέωμα, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίζεται στην Basket League και σε όλο αυτό το διάστημα χαιρόμαστε που η ομάδα έχει εξαιρετική πορεία αγωνιστικά και αυτό είναι αποτέλεσμα, κυρίως, των ανθρώπων της ομάδας. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και σχεδιάζουν το μέλλον. Νιώθω ένα μικρό κομμάτι της ομάδας. Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνιούν και προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο του σωματείου, που εξελίσσεται και γίνεται σιγά-σιγά ένας οργανισμός. Όπως προανέφερα, τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα είχε επιτυχίες, αλλά το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες. Είναι, μεν, σημαντικά η καλή πορεία στο Basketball Champions League και στο 7DAYS EuroCup και η συμμετοχή στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά δεν είναι αυτό το μεγάλο ζητούμενο. Ο Προμηθέας εκφράζει ένα κομμάτι της αθλητικής κοινωνίας.

Θέλω να καλωσορίσω νέους ανθρώπους, γνώριμους από παλιά, που πλέον, μπαίνουν ενεργά και στο διοικητικό κομμάτι. Ν' αναφερθώ πρώτα στους πιο παλιούς: ο Χρήστος Μήλας έχει περάσει από όλα τα στάδια. Ήταν παίκτης, προπονητής και πρόεδρος. Ο ρόλος που διετέλεσε ήταν καθοριστικός, βοήθησε τα μέγιστα στην πορεία μας, ήταν ο νους και η ψυχή της ΚΑΕ σε ότι γινόταν και παραμένει ενεργό κομμάτι, αναλαμβάνοντας να μας εκπροσωπεί στον ΕΣΑΚΕ. Ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης έχει, επίσης, προσφέρει στο Σύλλογο από διάφορα πόστα και θα είναι στο εξής ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΚΑΕ.

Η ομάδα κάνει βήματα μπροστά, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Μαζί μας διοικητικά θα είναι ο Κώστας Μπακαλάρος σε μια θέση ευθύνης. Σύσσωμο το Δ.Σ. του προτείναμε τη θέση του Προέδρου στην ΚΑΕ και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποδέχθηκε αυτή την πρόσκληση και Νέος Πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας θα είναι ο Κώστας Μπακαλάρος.

Στο Δ.Σ. νέο μέλος θα είναι και ο Σοφοκλής Μπίτας, ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί στο παρελθόν ενεργά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεχίζει μαζί μας, κοντά στην ομάδα, που μεγαλώνει για να φτάσει εκεί που ονειρευόμαστε. Μέσα από τον υγιή αθλητισμό μπορούμε να πετύχουμε πράγματα που φαίνονται αδύνατα. Θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα, αλλά, πλέον, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές".

ΜΗΛΑΣ: "ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ"

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας και νυν εκπρόσωπος της ομάδας στον ΕΣΑΚΕ, Χρήστος Μήλας, ο οποίος ανέφερε:

"Σημαντικοί άνθρωποι της πόλης έρχονται μαζί μας να συνεχίσουμε κάτι που θεωρώ πως προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν είναι κάτι που το κάνουμε εύκολα στον Προμηθέα, αλλά όταν κάποιοι άνθρωποι μας έχουν δείξει ότι θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν, είναι μεγάλη μας τιμή να τους καλωσορίζουμε στην παρέα μας. Αυτή η παρέα μεγαλώνει, βάζουμε τις βάσεις και δημιουργούμε τις συνθήκες για ν’ αλλάξουμε επίπεδο. Θέλουμε να κάνουμε βήματα παραπάνω.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Φιλοδοξώ να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές με τον Προμηθέα και αυτές οι κινήσεις απεικονίζουν τι θέλουμε να κάνουμε, κάτι που θα φανεί πιο έντονα τον ερχόμενο καιρό. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έρχονται κοντά μας άνθρωποι με με τεράστια εμπειρία και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν για να πετύχουν στους ρόλους τους. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε στον Προμηθέα, πολύ ωραία πράγματα".

ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ: "ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ"

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Κώστα Μπακαλάρου: "Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την Οικογένεια του Προμηθέα γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή να γίνω ακόμα πιο ενεργό μέλος της. Θέλω να τονίσω πως ό,τι κάνουμε είναι για το καλό της πόλης. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε κάτι στους νέους αυτής της πόλης, η δική μου πορεία και ενασχόληση με τον αθλητισμό είχε πάντα αυτό το σκοπό. Εύχομαι να έχουμε υγεία και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάει η ομάδα πολύ καλά" για να πάρει εν συνεχεία τον λόγο το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Σοφοκλής Μπίτας:

"Πριν από 2 εβδομάδες μου έγινε η πρόκληση-πρόσκληση για να μπω στην ομάδα του Προμηθέα. Το σκέφτηκα καλά, γιατί είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να σταθμίζω τα πράγματα και δεν απάντησα αμέσως. Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, είμαι μπασκετικός και ήμουν για πολλά χρόνια στο Γλαύκο. Όταν κάναμε το συμβούλιο κατάλαβα πως εδώ, αυτή η ομάδα είναι μια παρέα, όπου αργά, αλλά σταθερά, προστίθενται και νέα πρόσωπα κι ένιωσα πως πρέπει κι εγώ να γίνω κομμάτι αυτής της ομάδας. Ο Προμηθέας είναι ένας υγιής οργανισμός που διευρύνεται, μεγαλώνει και τον χρειαζόμαστε.

Τις αρχικές τοποθετήσεις έκλεισε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, Θανάσης Τριανταφυλλίδης: "Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να σταθώ στον Χρήστο Μήλα. Ο άνθρωπος αυτός έχει δώσει τα πάντα στην ομάδα, δουλεύοντας σκληρά για το καλό του Προμηθέα. Είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΚΑΕ και με την βοήθεια των υπολοίπων έφτασε σε δρόμους που δε είχαμε φανταστεί ποτέ όταν ξεκινούσαμε. Τώρα, το αποτύπωμα μεγαλώνει με την προσθήκη 2 ακόμα επιχειρηματιών από την Πάτρα και η Οικογένεια μας διευρύνεται και δυναμώνει".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων με τις χαρακτηριστικότερες στιγμές να είναι οι εξής:

Στην ερώτηση για τον πιθανό τίτλο της σημερινής συνέντευξης τύπου ο νέος Πρόεδρος, Κώστας Μπακαλάρος πρότεινε το: "Η Οικογένεια του Προμηθέα μεγαλώνει", προσθέτοντας πως "εμείς αποδεχτήκαμε τη πρόσκληση, και ο Οργανισμός μεγαλώνει, είναι μια κίνηση που θα φέρει ακόμα θετικότερα αποτελέσματα", ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος, πρόσθεσε: "Ο Προμηθέας ενηλικιώνεται. Υπάρχουν άνθρωποι που τον βοηθούν να πετάξει, νέοι άνθρωποι, που θα μας πάνε σε καλύτερα μονοπάτια και ο Σύλλογος θα μεγαλώσει και άλλο".

Σε ερώτηση για τις αναμνήσεις από την παρουσία του στον πάγκο και τ' αποδυτήρια ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης είπε πως είναι πάρα πολλές και όλες όμορφες: "Θα μπορούσα να πω πολλά για παίκτες που έπαιξαν κι έδωσαν το 110% άρρωστοι, ή με τραυματισμό, για την αυταπάρνηση των αθλητών, για την πίστη και την εμπιστοσύνη του Μάκη Γιατρά στους παίκτες του, για την δύναμη της ομάδας, που ήταν μια γροθιά. Δεν μπορείς να τα χτίσεις, να τα φτιάξεις αυτά. Δεν φτιάχνεται κάποιος σαν τον προπονητή του Προμηθέα, τον Μάκη Γιατρά, με αυτή την αγάπη και το πάθος για την ομάδα και τους παίκτες του και το μπάσκετ. Να προσθέσω και κάτι άλλο, όμως, με την ίδια και περισσότερη αγάπη θυμάμαι και τις εμπειρίες από τα τμήματα μίνι, παμπαίδων ή το παιδικό. Δεν είναι, μόνο, η πρώτη ομάδα. Ίδια συγκίνηση έχει και κάθε παιχνίδι των νεαρών αθλητών μας, η αγωνία αν θα μπει το καλάθι, η διάθεση για μια καλή άμυνα, ο πανηγυρισμός στην νίκη και η στιγμιαία απογοήτευση στην ήττα. Και αυτά είναι το μπάσκετ και ο Προμηθέας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ