ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Λάνγκστον Χολ στο Sport24.gr: "Αφού νικήσαμε τον Παναθηναϊκό όλα γίνονται"

Λάνγκστον Χολ στο Sport24.gr: "Αφού νικήσαμε τον Παναθηναϊκό όλα γίνονται"
EUROKINISSI

Ο Λάνγκστον Χολ, ο άνθρωπος που εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό, μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη του Προμηθέα επί των "πράσινων", την άμυνα ζώνης των Πατρινών και το γεγονός ότι αυτή τη φορά απλώς... μπήκαν τα σουτ.

Ο Προμηθέας σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του, επικρατώντας με 81-79 του Παναθηναϊκού στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, με τον Λάνγκστον Χολ να εκτελεί τους "πράσινους" στο φινάλε.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη νίκη-πρόκριση του Προμηθέα, απέφυγε να πάρει τα εύσημα για τα μεγάλα καλάθια που σημείωσε στο φινάλε και σχολίασε και την άμυνα ζώνης του Προμηθέα που μπέρδεψε τον Παναθηναϊκό.

Αυτή είναι μία νίκη που ο Προμηθεάς περίμενε χρόνια. Υπήρχε πίεση αν και αουτσάιντερ;

Δεν είχαμε πίεση. Ο κόουτς μας είπε απλώς να μπούμε στο παρκέ και να να περάσουμε καλα. Να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ. Προετοιμαστήκαμε σωστά, έχουμε καλή ομάδα και απλώς παίξαμε το δικό μας μπάσκετ”.

Πολλές φορές στο παρελθόν ο Προμηθέας έφτασε κοντά στη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τα κατάφερε. Τι άλλαξε αυτή τη φορά;

Ξέρεις, για να είμαι ειλικρινής το μόνο που άλλαξε ήταν ότι μπήκαν τα σουτ. Εμείς παίξαμε όπως παίζουμε πάντα. Έτσι είναι το μπάσκετ καμία φορά. Τις προηγούμενες φορές δεν βάλαμε κάποια σουτ, αυτή τη φορά όμως βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος και πήραμε τη νίκη”.

Είσαστε μπροστά με 15 πόντους και ο Παναθηναϊκός ανατρέπει την διαφορά. Σκέφτηκες κάπου εκεί κάτι στην λογική “όχι πάλι”;

Όχι, όχι. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και θα έκανε την αντεπίθεσή του. Έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ και επέστρεψαν στο παιχνίδι, αλλά δεν πανικοβληθήκαμε. Ο λόγος μάλλον είναι ότι πιστεύαμε από την αρχή ότι μπορούμε να νικήσουμε, επειδή μπήκαμε δυνατά, βάλαμε κάποια σουτ και χτίσαμε αυτοπεποίθηση και έτσι δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει”.

Προσεγγίσατε διαφορετικά αυτό το παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα; Είδαμε ας πούμε να παίζεται για σχεδόν 35 λεπτά ζώνη με προσαρμογές.

Η αλήθεια είναι ότι παίξαμε λιγότερο μαν του μαν και παίξαμε διάφορες ματς-απ ζώνες. Θέλαμε να υποχρεώσουμε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να σκέφτονται πολύ πριν δράσουν. Για αυτό αλλάξαμε πολλές φορές τον τρόπο που αμυνόμασταν σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ, ή τον τρόπο που αντιδρούσαμε σε κινήσεις και σκριν πάνω και μακριά από τη μπάλα”.

Σας είπε κάτι διαφορετικό ο κόουτς Γιατράς;

Όχι. Μιλήσαμε και το μόνο που μας είπε είναι να είμαστε οι εαυτοί μας και να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ”.

ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΥΣ

Η συζήτηση έφυγε στην συνέχεια από τον Παναθηναϊκό και έκλεισε με τον Προμηθέα. Αλήθεια τι είναι αυτό που κάνει αυτή την ομάδα τόσο ξεχωριστή και ποιο μπορεί να είναι το ταβάνι της ομάδας;

Μετά από αυτή τη νίκη μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις στον Προμηθέα. Είσαι εσύ διατεθειμένος να βάλεις ταβάνι στην ομάδα;

Πιστεύω ότι από τη στιγμή που νικήσαμε τον Παναθηναϊκό, τότε όλα μπορούν να γίνουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλο. Αν συνεχίσουμε έτσι, τότε όλα μπορούν να γίνουν”.

Το βάθος που υπάρχει στην ομάδα, που έχει δύο παίκτες σε κάθε θέση είναι ένας από τους λόγους που εκφράζεις αυτή την αισιοδοξία;

Σίγουρα. Πιστεύουμε πολύ ο ένας στον άλλο. Είμαστε μία ομάδα με βάθος, όπου σε κάθε παιχνίδι μπορεί να βγει και ένας άλλος παίκτης μπροστά. Δεν χρειάζεται να στηριχθούμε μόνο σε έναν παίκτη να βάλει 20 πόντους. Αυτό μας κάνει απρόβλεπτους, ενώ παράλληλα έχουμε ως μεγάλο όπλο την άμυνά μας, αφού έχουμε παίκτες που μπορούν να μαρκάρουν πολλές θέσεις”.

Όπως φαίνεται πάντως, εσένα σου αρέσει να παίρνεις το τελευταίο σουτ. Το έχεις ξανακάνει εξάλλου.

Εγώ κάνω απλώς ό,τι μπορώ για να νικήσουμε. Σε αυτή την περίπτωση εξελίχθηκε έτσι το παιχνίδι ώστε υπήρχαν πολλές αλλαγές στα σκριν και η κατάλληλη επιλογή ήταν να εκδηλώσω εγώ την τελευταία επίθεση. Απλώς εκμεταλλεύτηκα ένα πλεονέκτημα που δημιουργήθηκε”.

Τι έχει όμως τώρα η συνέχεια για τον Προμηθέα; Ακολουθεί η Μονακό στο EuroCup.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα που μας έχει νικήσει το παρελθόν. Εντάξει, απολαύσαμε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, είμαστε χαρούμενοι, αλλά πλέον το θέμα είναι τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα”.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ