ΜΠΑΣΚΕΤ

Η... οδύσσεια του Προμηθέα: 20.000+ χιλιόμετρα σε 38 ημέρες

Η... οδύσσεια του Προμηθέα: 20.000+ χιλιόμετρα σε 38 ημέρες
EUROKINISSI

Ο Προμηθέας διανύει την δυσκολότερη χρονική περίοδο της σεζόν, όχι όμως λόγω των αντιπάλων του, αλλά εξαιτίας των συνεχόμενων ταξιδιών που έχει να κάνει σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Η "περιοδεία" του Προμηθέα σε Ελλάδα (Basket League) και Ευρώπη (Basketball Champions League) άρχισε στις 6 Οκτωβρίου από την Ρόδο. Θα ολοκληρωθεί σε δύο ημέρες (13/11) στην Κλαϊπέντα της Λιθουανίας και ο Μάκης Γιατράς και οι παίκτες του θα μπορέσουν να ανασάνουν λίγο πιο ελεύθερα από εκεί και πέρα. Κι αυτό διότι το δύσκολο μέρος του προγράμματος θα είναι πλέον πίσω τους.

Οι Πατρινοί είναι πρωτάρηδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν είχαν παίξει ξανά στο παρελθόν διπλούς αγώνες κάθε εβδομάδα και το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόγραμμα δεν τους έχει βοηθήσει ιδιαίτερα μέχρι στιγμής. Αν βάλει κανείς κάτω τα δεδομένα, θα διαπιστώσει ότι σε διάστημα 38 ημερών (6 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου) ο Προμηθέας θα έχει καλύψει μία απόσταση περίπου 2.000 χιλιομέτρων στην Ελλάδα και λίγο πάνω από 8.000 σε ευθεία γραμμή στο Basketball Champions League, όπου την Τρίτη θα δώσει το 4ο από τα επτά εκτός έδρας παιχνίδια του.

Εάν διπλασιάσουμε, δε, αυτές τις αποστάσεις (διότι είναι και τα ταξίδια της επιστροφής), τότε η ομάδα της Πάτρας θα έχει διανύσει συνολικά πάνω από 20.000 χιλιόμετρα σε αυτές τις 38 ημέρες! Δηλαδή, περίπου η μισή απόσταση από την Γη έως τη Σελήνη. Δίχως να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτά και πιθανούς ενδιάμεσους σταθμούς... " Εμείς από αύριο πετάμε για την Αθήνα και από εκεί για Δανία και μετά Λιθουανία", έλεγε ο Μάκης Γιατράς μετά το χθεσινό ματς στο Ρέθυμνο .

" Έχουμε Γολγοθά μπροστά μας, ενώ ξέχωρα από τα δύσκολα ματς, έχουμε 4 σερί εκτός έδρας. Νομίζω πως αν δίναμε στον χειρότερο εχθρό μας να μας φτιάξει το πρόγραμμα δε θα το έκανε έτσι. Συνεχίζουμε, δείχνουμε δύναμη. Σημαντικό είναι ότι η ομάδα μαζί χάνει και μαζί κερδίζει", συμπλήρωσε ο προπονητής του Προμηθέα, βλέποντας πάντως την ομάδα του να έχει προς το παρόν 3-2 στην Basket League και 4-1 στο Basketball Champions League.

Αναλυτικά, τα ταξίδια του Προμηθέα σε αυτό το χρονικό διάστημα:

Ρόδος (6/10) >> Οστάνδη (10/10) >> Θεσσαλονίκη (20/10) >> Μπαϊρόιτ (24/10) >> Στρασβούργο (7/11) >> Κρήτη (10/11) >> Κλαϊπέντα (13/11).

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ