ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Η... έκρηξη του Προμηθέα

Η... έκρηξη του Προμηθέα
EUROKINISSI

Ο Προμηθέας Πατρών συγκατοικεί με τον Ολυμπιακό στην 2η θέση της Stoiximan.gr Basket League, αλλά η πορεία του προς την καταξίωση δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη.

Ο Προμηθέας Πατρών εντυπωσίασε και στην 7η "στροφή" της Stoiximan.gr Basket League και με τη νίκη του επί του Αρη - η οποία είναι ευρύτερή στην δίχρονη ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία - τράβηξε περισσότερα βλέμματα πάνω του. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έστησε "μπλόκο" στον Αρη, τον οποίο διέσυρε με 70-40 και τον υποχρέωσε στη χειρότερή του επιθετική επίδοση τα τελευταία 60 χρόνια. Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που φέτος που οι Πατρινοί έδειξαν τα... δόντια τους, όπως μαρτυρά άλλωστε και μία απλή ματιά στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Πατρινοί μετρούν 6 νίκες και μόλις 1 ήττα, αυτή από τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ στις 30 Οκτωβρίου. Πώς, όμως, ο Προμηθέας έφτασε στο +30 επί του Αρη, στο 6-1 και στην παραμονή του στη 2η θέση της βαθμολογίας; Η απάντηση δεν είναι και τόσο απλή, μιας και το... άγγιγμα του Μίδα σε αυτή τουλάχιστον την περίπτωση δεν υπάρχει. Το Sport24.gr, όμως, βρήκε τα στοιχεία που οδηγούν τον Προμηθέα στον δρόμο των επιτυχιών.

Πλάι στην ομάδα η διοίκηση...

Ο Προμηθέας το 2013 αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία, αλλά όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει πως δεν πρόκειται για... πυροτέχνημα. Η ομάδα της Πάτρας παίρνοντας συνεχόμενες ανόδους βρέθηκε στα σαλόνια της Stoiximan.gr Basket League, αλλά το νόμισμα της κατάκτησης της 9ης θέσης στο περσινό πρωτάθλημα είχε δύο όψεις για τον ισχυρό άνδρα των Πατρινών, Βαγγέλη Λιόλιο.

" Η ομάδα τερμάτισε στην 9η θέση της τελικής κατάταξης της Α1, απέχοντας ένα μόλις βήμα πριν από τα πλέι οφ. Αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι ήμασταν μια νεοφώτιστη ομάδα, αποτελεί από μόνο του μεγάλη επιτυχία. Για μένα, ωστόσο, αποτύχαμε. Αυτό που παρουσιάσαμε μέσα στο γήπεδο δεν μου άρεσε, δεν ήταν αυτή η εικόνα που θα θέλαμε για την ομάδα μας, να αλλάζει δύο προπονητές και 22 παίκτες, να μην εμπιστεύεται τους Ελληνες παίκτες, αλλά τους ξένους και να μην έχουμε έντονο το οικογενειακό κλίμα", είχε δηλώσει κατά την παρουσίαση του Μάκη Γιατρά ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Η... έκρηξη του Προμηθέα
EUROKINISSI

Οι διοικούντες του Προμηθέα βρίσκονται δίπλα στην ομάδας τους - της οποίας η επιτυχία ξεκινάει από αυτούς - και φροντίζουν να παρέχουν στο προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες τα εχέγγυα για να επιτύχουν.

Σωστός σχεδιασμός

O γνώμονας που θα κινούταν ο Προμηθέας το καλοκαίρι είχε τεθεί από την παρουσίαση του Μάκη Γιατρά, ο οποίος ήταν o head coach των Πατρινών στην πορεία τους από τα τοπικά ως την Stoiximan Basket League και πέρσι είχε καθήκοντα τζένεραλ μάνατζερ. Οι Πατρινοί μάλιστα δεν παρέκκλιναν από το αρχικό τους πλάνο και διατηρώντας το μπάτζετ τους - παρά τα όσα ακούγονται - στα ίδια επίπεδα με το περσινό, δημιούργησαν ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο.

Ο Χρήστος Σαλούστος αντάμωσε με τον συνοδοιπόρο του στον Φιλαθλητικό, Νίκο Γκίκα και μαζί έζησαν και το όνειρο της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας, με τον τελευταίο μάλιστα (50ασ.) να συναγωνίζεται με τον Νικ Καλάθη (56ασ.) για την πρωτιά στις ασίστ. Ο πολύπειρος Σταύρος Τουτζιαράκης μετακόμισε στην Πάτρα, ενώ ο Γιάννης Δημάκος μετά τις πολύ καλές σεζόν στις εθνικές κατηγορίες πήρε προαγωγή για την Stoiximan.gr Basket League. Οι προαναφερθέντες μαζί με τους Ανδρέα Σκούφη και Πέτρο Γερομιχαλό αποτελούν τον ελληνικό κορμό του Προμηθέα που εμπιστεύεται ο Μάκης Γιατράς.

Η... έκρηξη του Προμηθέα
EUROKINISSI

Η ομάδα της Πάτρας, όμως, κινήθηκε πολύ έξυπνα και ορθά, όπως έχει αποδειχθεί και στην απόκτηση των ξένων παικτών της. Ο Προμηθέας προτίμησε να αποκτήσει παίκτες που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα κι έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην Stoiximan.gr Basket League, όπως είναι οι Μίλαν Μιλόσεβιτς (AEK, 2014-17), Σον Εβανς (Λαύριο, 2017), Ολεξάντερ Λίποβι (Τρίκαλα, 2016-17), Τρέβορ Ρέλεφορντ (Κολοσσός, 2016-17) και Λάνγκστον Χολ (Κολοσσός 2016-17), ενώ κράτησαν και τον Μο Φαγιέ (Ικαρος 2012-13, Πανελευσινιακός 2013-14, Ρέθυμνο 2014-15) που πέρσι αγωνίστηκε στην ομάδα τους.

Βρέθηκε η χημεία...

Το "οικογενειακό κλίμα" σημαίνει πολλά για την ομάδα της Πάτρας και τους ιθύνοντές της και στον Προμηθέα έχουν να το... λένε πως πέτυχαν διάνα με τις επιλογές τους. Οι Πατρινοί το καλοκαίρι είχαν "ψάξει" και τους χαρακτήρες των παικτών που θα αποκτούσαν, αλλά ούτε και οι ίδιοι θα περίμεναν πως η χημεία - σε όλα τα επίπεδα - των αθλητών τους θα ήταν τόσο καλή. Είναι πολύ σημαντικό μία ομάδα να είναι... δεμένη τόσο εντός, όσο κι εκτός παρκέ και αυτό αποτελεί ένα από τα μυστικά της επιτυχίας.

Η... έκρηξη του Προμηθέα
EUROKINISSI

Προσηλωμένοι οι Πατρινοί

Η πορεία του Προμηθέα σε άλλους θα... άνοιγε την όρεξη, αλλά οι Πατρινοί έχουν φροντίσει να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους, χωρίς αυτό το γεγονός να σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουν όσα έχουν ήδη καταφέρει. Απαντες στην ομάδα της Πάτρας, όμως, είναι συγκεντρωμένοι στην επόμενη αγωνιστική τους υποχρέωση - με το Ρέθυμνο (9/12) - και μένοντας πιστοί στη φιλοσοφία τους, θα έχουν όλο και περισσότερες πιθανότητες για να συνεχίσουν να διαβαίνουν το μονοπάτι των επιτυχιών.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ