ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιατράς στον Sport24 Radio 103,3 για Προμηθέα: "Είμαστε τρελοί"!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μάκης Γιατράς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το τρομερο ξεκίνημα του Προμηθέα στο Basketball Champions League, παραδεχομενος ότι στην ομαδα είναι όλοι λίγο... τρελοί!

Ο Προμηθέας συνεχίζει να... τρελαίνει κόσμο στο Basketball Champions League, αφού μετά τη νίκη του επί της Μπεσίκτας με 80-72 έκανε το 4/4 στην διοργάνωση . Ο προπονητής των Πατρινών, Μάκης Γιατράς, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του, παραδέχθηκε ότι όλοι στον σύλλογο κουβαλούν λίγη... τρέλα και σχολίασε ακόμα και την EuroLeague.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου τεχνικού:

Για το πόσο ευχαριστιούνται στον Προμηθέα τη φετινή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Το γουστάρουμε αυτό που κάνουμε, εδώ στον Προμηθέα είμαστε λίγο τρελοί. Το ξέρουμε ότι θα έρθουν και οι ήττες. Για μένα είναι η πρώτη φορά, είναι κάτι πρωτόγνωρο και για την ομάδα. Μέσα από τον Προμηθέα μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ στο υψηλότερο επίπεδο, γιατί κάνω 23 χρόνια τον προπονητή, έχοντας δουλέψει κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες. Είναι μαραθώνιος φέτος, το ξέρουμε ότι θα έχουμε σκαμπανεβάσματα, ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται. Υπάρχει διοίκηση, υπάρχει όραμα, υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε το μπάσκετ».

Για το αν θα αντέξουν: «Είναι δύσκολο το ελληνικό πρωτάθλημα, με καλούς προπονητές και παίκτες, κάθε χρόνο ανεβαίνει το επίπεδο. Σίγουρα υπάρχει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια αν δεν παίξεις καλά, θα χάσεις. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε το πρόγραμμα, γιατί παίζουμε συνέχεια και δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Εγώ δεν είχα μάθει έτσι, οπότε πρέπει να φτιάξουμε το μυαλό μας. Επιπλέον, να έχουμε υγεία, όχι τραυματισμούς. Χάσαμε από το Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ και κάποιοι είπαν ότι υπάρχει κρίση. Δεν υπάρχει κρίση μετά από ήττες. Κρίση υπάρχει μόνο στις σχέσεις. Η πορεία θα δείξει τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν παραμυθιαζόμαστε αν κάνουμε κάποιες νίκες».

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθεί με το πρωτάθλημα στα πλέι οφ: «Αν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, θα χάσουμε το μυαλό μας. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Εχουμε συνέχεια παιχνίδια. Τη Δευτέρα κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, μετά πάμε στο Στρασβούργο, γυρίζουμε για να παίξουμε το Σάββατο στο Ρέθυμνο και μετά στη Νεπτούνας. Εχουμε τέσσερα συνεχόμενα εκτός συν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν είμαστε η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα, προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι καλό. Και τα επόμενα χρόνια, είναι δεν είναι ο Γιατράς, η ομάδα θα προχωρήσει γιατί η διοίκηση έχει όραμα. Θα δούμε ακόμη καλύτερα πράγματα».

Για τον εαυτό του: «Με ενδιαφέρει να μου λένε περισσότερο αν είμαι καλός άνθρωπος, αν είμαι ντόμπρος, παντελονάτος και όχι τόσο αν είμαι καλός προπονητής. Εχουμε ακούσει πολύ καλά λόγια. Στον Προμηθέα είχα όνειρο να ανεβούμε από τα τοπικά στην Α1. Πίστευα ότι έπρεπε να κάνω στην άκρη, δεν είχα στο μυαλό μου να ξαναγυρίσω, αλλά μου ζητήθηκε να βγω πάλι μπροστά και με τη σχέση που έχουμε με τη διοίκηση, με τον ιδιοκτήτη τον κύριο Λιόλιο και τον πρόεδρο, τον Χρήστο Μήλα, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Εχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί. Εχουμε ζυμωθεί και δοκιμαστεί ο ένας με τον άλλο. Ο Προμηθέας είναι η ομάδα μου, η δεύτερη οικογένειά μου».

Για τον Απόλλωνα Πάτρας: «Είναι ιστορική ομάδα. Πήγαινα μικρός με τα πόδια στο Κουκούλι, ήταν τρεις ώρες δρόμος. Εχει ένα πρόβλημα διοικητικό ο Απόλλωνας, στο τέλος θα καταφέρει να σωθεί στην Α2. Η Πάτρα χωράει δύο ομάδες, είναι η τρίτη πόλη στην Ελλάδα. Πρέπει να τον βοηθήσει ο κόσμος, είναι μεγάλη δύναμη, τώρα είναι τα δύσκολα. Και επειδή έχει ιστορία και κόσμο, ο σκοπός είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να βρει το δρόμο της».

Για την Ευρωλίγκα: «Δεν είμαι τόσο αντικειμενικός, ο Ολυμπιακός είναι μια καινούρια ομάδα, ρίχνει περισσότερο βάρος στην Ευρωλίγκα. Μου έκανε εντύπωση η ήττα από την Αρμάνι, δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει αλλά είναι ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις και παίζει σύγχρονο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ γεμάτος. Και ο Λάσμε και ο Γκιστ και ο Παπαγιάννης είναι καλοί παίκτες, αλλά το πρόβλημα είναι στο πέντε, δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει. Γενικότερα, έχουν δυναμώσει οι ομάδες. Η Χίμκι έχει τρία παιχνίδια στον πόντο, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον κόουτς Μπαρτζώκα, θα συνέλθει στην πορεία και μπορεί να μπει στην οκτάδα. Η Αρμάνι έχει ξεκινήσει καλά, δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι φέτος. Η Ζαλγκίρις έχει την ταυτότητα του προπονητή της, η Μπαρτσελόνα δεν με εντυπωσιάζει. Υπάρχουν αδύναμες ομάδες όπως η Γκραν Κανάρια, αλλά αν την υποτιμήσεις θα χάσεις, η Μπούντουτσνοστ, η Νταρουσάφακα».

Για τον Προμηθέα και τους Ελληνες παίκτες: «Αυτό που θέλει ο ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ότι αν μπορούσε να παίξει με 12 Ελληνες, θα το έκανε. Υπάρχουν Ελληνες για τους οποίους ο Προμηθέας προσφέρεται, τους δίνει μια επιλογή να έρθουν να δείξουν το ταλέντο τους. Εμείς δείχνουμε εμπιστοσύνη. Ο Γκίκας, όπως είπε χθες, είχε να βάλει σουτ ένα μήνα. Αλλού θα είχαν γίνει δέκα αλλαγές. Ερχονται παιδιά που μπαίνουν στη φιλοσοφία μας και τη νοοτροπία μας. Θέλουμε πρώτα από όλα να χαιρόμαστε το παιχνίδι».

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ