ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Απείλησε το ρεκόρ του Παπαγιάννη και έγραψε ιστορία ο Μαντζούκας!

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O 15χρονος Λευτέρης Μαντζούκας έγραψε ιστορία στον αγώνα του Προμηθέα Πατρών με τον Πανιώνιο, αφού έγινε ο νεότερος αθλητής που σκοράρει στην Stoiximan.gr Basket League."Απείλησε" και το ρεκόρ του Γιώργου Παπαγιάννη.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πατρών πέρασε στην ιστορία στη νίκη με 69-58 επί του Πανιωνίου αφού έγινε ένας από τους νεότερους παίκτες στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League, αλλά και ο νεότερος που έχει σκοράρει ποτέ στην πρώτη κατηγορία! Ο ύψους 2.05 μέτρων γκαρντ/φόργουορντ μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, ενώ για 1 μήνα και 4 μέρες δεν έκανε διπλό ρεκόρ.

Κάνοντας το ντεμπούτο του σε ηλικία 14 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία, μην σπάζοντας το ρεκόρ του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος στις 5 Ιανουαρίου 2012 είχε κάνει το δικό του ντεμπούτο με την φανέλα του Περιστερίου στην ήττα με 104-69 από τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 14 ετών, 6 μηνών και 2 ημερών!

Ο Λευτέρης Μαντζούκας θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας μας και αποτελεί μέλος της πρότυπης ακαδημίας του Προμηθέα Πατρών, που έχει και άλλα μεγάλα ταλέντα όπως ο Άρης Σωτηρίου, ο Δημήτρης Καραϊσκος και ο Παναγιώτης Γκάτζιος . Πριν από μερικές εβδομάδες συμμετείχε μάλιστα με τους Πατρινούς στο "Adidas Next Generation Tournament" της EuroLeague, έχοντας 7 πόντους και 5.7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 20 λεπτά και 46 δευτερόλέπτα συμμετοχής, παρά το γεγονός ότι ήταν από τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες του τουρνουά.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ