ΛΗΜΝΟΣ

Το "πάρκο των Ελλήνων" στην Οδησσό και το όραμα της οικογένειας Μπούμπουρα

Το "πάρκο των Ελλήνων" στην Οδησσό και το όραμα της οικογένειας Μπούμπουρα

Έγιναν την Κυριακή (2/9) τα εγκαίνια του "πάρκου των Ελλήνων" στην Οδησσό, με τον Παντελή Μπούμπουρα να κάνει τα εγκαίνια.

Το "πάρκο των Ελλήνων", ένα όνειρο της οικογένειας Μπούμπουρα, αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Την Κυριακή (2/9) έγιναν τα εγκαίνια στην Οδησσό της Ουκρανίας ενός πάρκου που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες που θέλουν να μάθουν τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα.

Ο ιδιοκτήτης του Ήφαιστου, Παντελής Μπούμπουρας, έκοψε την κορδέλα μαζί με τον Δήμαρχο της Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοβ, παραδίδοντας έτσι στους κατοίκους της Οδησσού το πάρκο, το οποίο κοσμούν από χθες αρχαιοελληνικά αγάλματα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ήφαιστου, " η ιδέα για την κατασκευή του πάρκου δημιουργήθηκε όταν πριν από μερικά χρόνια ο Δήμος Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να κάνει δωρεά ένα τουρκικό πάρκο στην Οδησσό. Τότε ο Παντελής Μπούμπουρας, όντας και Πρόεδρος της κοινωφελούς οργάνωσης «Ίδρυμα Μπούμπουρα», με την πλούσια φιλανθρωπική του δράση, σκέφτηκε ότι δε μπορεί στην πόλη όπου ξεκίνησε η «Φιλική Εταιρεία» και διατηρεί ισχυρούς «δεσμούς» με την Ελλάδα, να υπάρχει τούρκικο πάρκο και να μην υπάρχει ελληνικό. Έτσι, έκανε επίσημη πρόταση ανάλογης δημιουργίας ελληνικού πάρκου στο Δήμαρχο Οδησσού, ο οποίος την αποδέχτηκε και έτσι χθες πραγματοποιήθηκε το όραμα του «Ιδρύματος Μπούμπουρα»".

Παντελής Μπούμπουρας: "Ευχαριστώ τον Θεό"

Κάπως έτσι φτάσαμε στα χθεσινά εγκαίνια του πάρκου, με τον κ. Μπούμπουρα να λέει στις πρώτες δηλώσεις που έκανε: " Ευχαριστώ το Θεό που πριν από 21 χρόνια με έστειλε στην Ουκρανία, σε μια πόλη γεμάτη Έλληνες γιατί αν δεν υπήρχε η Οδησσός δε ξέραμε πότε θα ελευθερωνόμασταν. Σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος του πάρκου και τότε θα ρωτήσω το Δήμαρχο για το επόμενο".

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ηφαίστου Λήμνου, Σπύρος Μπούμπουρας: " Το πάρκο είναι πλέον το μόνιμο στίγμα της Ελλάδας στην Οδησσό. Βρίσκεται 100 μέτρα από την ελληνική πλατεία και ελπίζουμε να γίνει σύμβολο για την πόλη".

Από την μεριά του, ο Βασίλης Μπούμπουρας, τεχνικός διευθυντής του κατασκευαστικού ομίλου “Gefest” ανέφερε: " Νιώθω περήφανος γιατί εδώ κυματίζει μια τεράστια ελληνική σημαία. Νιώθω επίσης ανακούφιση γιατί τα χρονοδιαγράμματα ήταν δύσκολα. Δουλέψαμε σκληρά αλλά αυτό που μας ευχαριστεί είναι τα θετικά σχόλια που ειπώθηκαν σήμερα όχι μόνο από τους πολιτικούς αλλά και από τους απλούς πολίτες της Οδησσού".

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ