ΛΗΜΝΟΣ

Ήφαιστος: Μολντοβεάνου, ο ισορροπιστής της γραμμής ψηλών

Ήφαιστος: Μολντοβεάνου, ο ισορροπιστής της γραμμής ψηλών
EUROKINISSI

Ο Βλαντ Μολντοβεάνου πήγε στον Ήφαιστο Λήμνου για να δώσει το κάτι διαφορετικό στην γραμμή των ψηλών της ομάδας και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα κόντρα στον Πανιώνιο.

Το καλοκαίρι ο Ήφαιστος απέκτησε τον Βλαντ Μολντοβεάνου (31 χρονών, 2.06 μέτρα) σε μία κίνηση που πέρασε λίγο στα... ψιλά. Οι γνωρίζοντες όμως ήξεραν ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν πιο σημαντική από ότι έδειχνε.

Στα μάτια του κόσμου ο Μολντοβεάνου ήταν απλώς ένας 31χρονος Ρουμάνος που πέρυσι αγωνίστηκε στο αδύναμο πρωτάθλημα της χώρας του. Στην πραγματικότητα ωστόσο πρόκειται για έναν παίκτη με πολλές παραστάσεις, ο οποίος στο επίπεδο του Ηφαίστου μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό, ισορροπώντας μία ενδιαφέρουσα γραμμή ψηλών.

ΕΝΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΨΗΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ “ΛΕΡΩΘΕΙ”

Ο Μολντοβεάνου αποκτήθηκε για να προσδώσει ποιότητα σε μία σκληρή γραμμή ψηλών, που έχει συγκροτήσει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και περιλαμβάνει τους Σον Έβανς, Δημήτρη Χαριτόπουλο και Μιχάλη Τσϊρέλη. Κοινό χαρακτηριστικό των τριών συμπαικτών του η ικανότητα να παίζουν με πλάτη στο καλάθι, με τον Χαριτόπουλο να έχει προσθέσει τα τελευταία χρόνια και το μακρινό σουτ στο ρεπερτόριό του. Εδώ όμως είναι που έρχεται ο Μολντοβεάνου.

Ο Ρουμάνος φόργουορντ ήταν Stretch-4 πριν ακόμα αυτοί γίνουν μόδα. Αυτό που τον χαρακτήριζε πάντα ήταν η επαφή του με το καλάθι και η ικανότητά του να σουτάρει με συνέπεια από την περιφέρεια. Σαφώς και μπορούσε – και μπορεί – να ποστάρει και το κάνει και καλά. Αυτό όμως που τον χαρακτήριζε ήταν το καλό μακρινό του σουτ και για αυτό αποκτήθηκε, προκειμένου να ανοίξει το γήπεδο για τον Ήφαιστο, κάτι απαραίτητο για να υποστηριχθεί η φιλοσοφία του Σωτήρη Μανωλόπουλου, που περιλαμβάνει παιχνίδι στο post, ενίοτε και από τους περιφερειακούς.

νίκη με 83-69) την έκανε εξαιρετικά, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 14 πόντους με 2/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 21 λεπτά συμμετοχής. Ήταν μία ημέρα που την δόξα πήρε ξανά ο ηγέτης της ομάδας, Τζέρι Σμιθ (20 πόντοι, 7 ασίστ), ωστόσο την ίδια στιγμή η συνεισφορά του Ρουμάνου φόργουορντ ήταν εξίσου σημαντική στον δρόμο για την 2η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για τον Ήφαιστο.

Ο Μολντοβεάνου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ηφαίστου την φετινή σεζόν. Μπορεί να κάνει πράγματα που οι άλλοι ψηλοί της ομάδας δεν μπορούν να κάνουν εξίσου εύκολα, δίνοντας την απαραίτητη φινέτσα σε μία σκληρή ομάδα, χωρίς ωστόσο να υστερεί σε σκληράδα, παίζοντας τον ρόλο του ισορροπιστή. Ο αγώνας με τον Πανιώνιο ήταν απλώς η πρώτη απόδειξη για αυτό, με την ομάδα της Λήμνου να ελπίζει ότι τα καλύτερα έρχονται.

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ