ΛΗΜΝΟΣ

Ηφαιστος Λήμνου: Μεγάλωσε και δικαιούται να ονειρεύεται

Ηφαιστος Λήμνου: Μεγάλωσε και δικαιούται να ονειρεύεται

Μία ονειρεμένη σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Ήφαιστο Λήμνου που στην πρώτη παρουσία του στη Basket League τερμάτισε μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες κι έβαλε τις βάσεις, προκειμένου να γράψει τη δική του ιστορία τα επόμενα χρόνια.

Είναι κάποιες ιστορίες που επιβάλλεται να γραφτούν σε βιβλίο, προκειμένου να μένουν ανεξίτηλες στο χρόνο και γιατί όχι να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση σε μία δύσκολη εποχή για το άθλημα στη χώρα. Κάπως έτσι είναι και η ιστορία που γράφεται από το περσινό καλοκαίρι στη Λήμνο. Εκεί όπου έκανε τα πρώτα της βήματα η ομάδα του Ηφαίστου, η οποία όχι μόνο παρέμεινε στην Basket League, που ήταν ο αρχικός της στόχος, αλλά κατάφερε στην πρώτη της παρουσία στην κορυφαία κατηγορία να βρεθεί μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Πήρε το εισιτήριο για τα playoffs και για μερικές λεπτομέρειες δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά. Σαφώς, ο νικητής είναι αυτός που πάντα παίρνει τη δόξα, αλλά το καμάρι της Λήμνου είχε καταφέρει νωρίτερα να κατακτήσει το δικό του πρωτάθλημα. Αρκεί ν' αναλογιστούμε πώς άρχισε όλη αυτή η διαδρομή. Το είχε τονίσει άλλωστε ο πρόεδρος της ομάδας Σπύρος Μπούμπουρας στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24.gr, αλλά και ο τεχνικός του Ηφαίστου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, στην τελευταία του τοποθέτηση μετά το ματς με το Περιστέρι.

Η προσπάθεια ξεκίνησε -στην κυριολεξία- από το μηδέν, σε ένα μέρος όπου το μπάσκετ δεν είχε την τιμητική του. Δεν υπήρχαν ούτε τα βασικά: σήμα, γήπεδο που να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της Basket League, προπονητές και παίκτες. Αυτό που είχε όμως και αποδείχτηκε “κλειδί” για όσα ακολούθησαν στη συνέχεια, ήταν η τεράστια αγάπη της οικογένειας Μπούμπουρα για τη Λήμνο και το άθλημα. Επίσης, αποδείχτηκε περίτρανα πως η απόφαση του Παντελή Μπούμπουρα ν' αγοράσει τον ΓΣΛ Φάρο και να τον μεταφέρει στη γενέτειρα του, δεν ήταν απλώς μία κίνηση εντυπωσιασμού, ώστε να έχει μια ομάδα στον τόπο του. Υπήρχε όραμα, πλάνο και αποφασιστικότητα για να πετύχει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέλαβε να “τρέξει” την ομάδα και μέσα σε χρόνο ρεκόρ να δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις αλλά έπαιξε ωραίο μπάσκετ και το κυριότερο ήταν μια οικογένεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που ήταν δεδομένο πως θα υπάρξουν αφού μιλάμε για κάτι το οποίο ήταν ολοκαίνουργιο. Πηγαίνοντας σε λύσεις που οι περισσότερες είχαν παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα η ομάδα της Λήμνου, πέτυχε κάτι σπάνιο για τη χώρα μας. Ήταν η μοναδική ομάδα η οποία δεν άλλαξε παίκτη σε όλη τη σεζόν (!) -μαζί με τον Άρη, που όμως είχε το πρόβλημα με την απαγόρευση μεταγραφών. Από ένα σημείο κι έπειτα ο Ήφαιστος αγωνιζόταν με την αυτοπεποίθηση μίας ομάδας που έμοιαζα σα να είναι χρόνια σε αυτό το επίπεδο και αυτό πιστώνεται στον Μανωλόπουλο και τους συνεργάτες του.

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 λοιπόν, η αποστολή του Ηφαίστου εγκαταστάθηκε στη βάση της, οπότε στη συνέχεια έμενε ν' απαντηθεί ακόμα ένα ερωτηματικό πέρα από το αγωνιστικό. Μάλιστα, ήταν ανάλογης ίσως και μεγαλύτερης σημασίας.

Τι θα γίνει με τον κόσμο; Κι όμως, ο κόσμος της Λήμνου "αγκάλιασε" την ομάδα από την πρώτη στιγμή και το γεγονός ότι είχε 13 sold out σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη regular season, το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Πολύ γρήγορα το “Νίκος Σαμαράς” έγινε απόρθητο φρούριο και οδηγός για να ένα όμορφο ταξίδι. Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι πείστηκαν και χωρίς να περάσει μεγάλο διάστημα, ο Ήφαιστος έγινε το καμάρι του νησιού! Ήταν η αιτία, ώστε η Λήμνος ν' ακουστεί παντού, να γίνει θέμα συζήτησης με την πορεία της ομάδας και να πατήσουν το “παρκέ” του “Νίκος Σαμαράς” παίκτες όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Νικ Καλάθης. Προπονητές όπως ο Ρικ Πιτίνο, ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Λούκα Μπάνκι να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για το νησί και το δημιούργημα της οικογένειας Μπούμπουρα.

Αν συνυπολογίσουμε όλα τα παραπάνω, γίνεται ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που επένδυσαν σε αυτό το εγχείρημα πέτυχαν 100%. Η ομάδα λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά επίπεδα κι επίσης, έβαλε τις βάσεις για να πετύχει ακόμα περισσότερα στο μέλλον...

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ