ΛΗΜΝΟΣ

Ήφαιστος: Η "δήλωση" και η εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα

BASKET LEAGUE / ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ - ÇÖÁÉÓÔÏÓ ËÇÌÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ - ÇÖÁÉÓÔÏÓ ËÇÌÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η νίκη επί του Περιστερίου δεν... έτυχε για τον Ήφαιστο. Ήταν μία "δήλωση" από τη νησιωτική ομάδα, η οποία παρουσιάζει αξιοζήλευτη σταθερότητα. Η εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα, η στήριξη στους παίκτες και η καλύτερη άμυνα της ΕΚΟ Basket League.

Το φινάλε του α' γύρου της ΕΚΟ Basket League βρίσκει τον Ήφαιστο Λήμνου στην τετράδα της κατάταξης. Οι οκτώ νίκες σε δεκατρείς αγώνες αποτελούν δείγμα της δουλειάς που γίνεται στο "Νίκος Σαμαράς" με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τους παίκτες του να παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους σε κάθε παιχνίδι που έχουν δώσει φέτος (μοναδική εξαίρεση το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ).

Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως οι νησιώτες διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με 69.9 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο. Με αυτή ως όπλο κατάφεραν να κερδίσουν την ΑΕΚ, τον Ηρακλή και το Περιστέρι. Ομάδες που διαθέτουν πολύ γεμάτο ρόστερ και "βαριά" φανέλα. Παρεμπιπτόντως, ο Ήφαιστος Λήμνου έκλεισε τον α' γύρο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τον ξεκίνησε: τρεις σερί νίκες. Η εκκίνηση του πρωταθλήματος τον βρήκε να κερδίζει το Ρέθυμνο (εντός), τον Πανιώνιο (εκτός) και την ΑΕΚ (εντός), για να δείξει από νωρίς ότι... εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όσο για το φινάλε; Εκμεταλλεύτηκε τα δύο διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδι με Κολοσσό και Ηρακλή, πριν "χτυπήσει" στο Περιστέρι.

Με τον Μάρκους Γκίλμπερτ να αποδεικνύεται καθοριστικός, χάρη στις 6/6 βολές που είχε στο φινάλε. Ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ δεν έχει... εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής (έχει 4.1 πόντους και 2.4 ριμπάουντ ανά αγώνα), στο παιχνίδι με το Περιστέρι δήλωσε όμως -εντυπωσιακά- παρών στο τέλος. Μία εβδομάδα μετά το "DNP" του αγώνα με τον Ηρακλή, πάτησε το παρκέ και έδειξε... σαν έτοιμος από καιρό. Έκανε τη διαφορά και βοήθησε τον Ήφαιστο Λήμνου να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, σε ένα σημείο που οι γηπεδούχοι πίεζαν διαρκώς κι έδειχναν ικανοί να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

ΒΓΗΚΕ ΑΛΩΒΗΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Παρεμπιπτόντως, πέραν της σπουδαίας αμυντικής δουλειάς, που αποτελεί πλέον συνώνυμο των νησιωτών, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά πως η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έχει πολύ ισχυρά αντισώματα. Στη διάρκεια της τρίτης περιόδου αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Δημήτρης Σταμάτης (πριν από μία εβδομάδα ήταν ο πολυτιμότερος της νίκης επί του Ηρακλή), ενώ στο 37ο λεπτό αποβλήθηκε με πέντε φάουλ ο Τζέρι Σμιθ. Οι υπόλοιποι ήταν όμως "εκεί" για να διασφαλίσουν πως δεν θα χαθεί το παιχνίδι. Με πρώτο και καλύτερο τον Μάρκους Γκίλμπερτ.

Δεν ήταν βέβαια μόνος. Για την ακρίβεια, ήταν εκείνος που "τελείωσε" τη δουλειά. Είχαν προηγηθεί -σε μεγάλο βαθμό- ο Μάριο Λιτλ, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Σον Έβανς.

Ο πρώτος, μία μέρα πριν από τα γενέθλιά του, έβαλε 17 πόντους με 4/5 τρίποντα. Ο δεύτερος ήρθε από τον πάγκο και έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με 17 πόντους από 7/10 σουτ. Ενώ, ο τρίτος έκανε το πέμπτο σερί νταμπλ νταμπλ στην ΕΚΟ Basket League με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Ήφαιστος Λήμνου κλείνει τον α' γύρο με μία νίκη περισσότερη σε σχέση με πέρσι. Οι οκτώ επιτυχίες δεν φέρνουν απλά τη νησιωτική ομάδα στην τετράδα, αλλά κυρίως δείχνουν πως πρόκειται για έναν σύλλογο που εξελίσσεται και αναπτύσσεται διαρκώς. Στο "Νίκος Σαμαράς" δεν κοιτάζουν βέβαια μακριά, αφού μόλις πριν από μερικές ημέρες ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εξηγούσε -στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου- ότι "μας ενδιαφέρει μόνο το επόμενο παιχνίδι". Ποιο είναι αυτή τη φορά το "επόμενο παιχνίδι" του Ηφαίστου Λήμνου; Η εκτός έδρας δοκιμασία απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο στο γήπεδό του μετράει πέντε νίκες σε έξι αγώνες.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλα αυτά έχουν βέβαια εξήγηση, κι αυτή έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο... πρόγραμμα και τον οργανισμό εν γένει. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έμεινε στον πάγκο, αλλά δεν ήταν ο μόνος. Μαζί, επέστρεψαν στο "Νίκος Σαμαράς" έξι παίκτες. Ο Σπύρος Μούρτος, ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Γιώργος Διαμαντάκος, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, ο Τζέρι Σμιθ και ο Σον Έβανς διατηρήθηκαν στο έμψυχο δυναμικό, για να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη φιλοσοφία και την κατεύθυνση αναφορικά με τα... ζητούμενα στο παρκέ.

Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό. Πέρσι, ο Ήφαιστος Λήμνου ήταν η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έκανε ούτε μία αλλαγή παίκτη. Φέτος, το φινάλε του α' γύρου τον βρίσκει να είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, οι μοναδικές που συνεχίζουν όπως ακριβώς ξεκίνησαν.

Η εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό αποτελεί την απάντηση για κάθε τι, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με την περίπτωση του Μάρκους Γκίλμπερτ. Η εύκολη λύση είναι η αντικατάσταση, στο "Νίκος Σαμαράς" προτιμούν όμως να περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τους παίκτες τους και να παίρνουν όσα περισσότερα μπορούν από αυτούς, παρά να μπουν σε διαδικασίες αλλαγών, που θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της ομάδας.

ΟΙ ΣΤΕΡΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Περιστερίου, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου, Παντελής Μπούμπουρας, βρέθηκε στα αποδυτήρια για να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας. Η παρουσία του στα επίσημα του "Ανδρέας Παπανδρέου" δεν αποτελεί βέβαια... είδηση, αφού με κάθε αφορμή (όταν δεν βρίσκεται στο εξωτερικό για επαγγελματικές υποχρεώσεις) βλέπει από κοντά τα παιχνίδια του Ηφαίστου Λήμνου. Όπως κάνει κι ο πρόεδρος, Σπύρος Μπούμπουρας.

Η εμπλοκή τους με τα διοικητικά της ομάδας δεν αποτελεί άλλωστε παρά την αποτύπωση ενός οράματος για να διαφημιστεί παντού το νησί, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας. Το " έχω ένα όνειρο για τον Ήφαιστο και τη Λήμνο" που είχε δηλώσει πέρσι ο Σπύρος Μπούμπουρας είναι ενδεικτικό. Κι αυτό που παραμένει ως τώρα ως η πυξίδα της οικογένειας, που επενδύει στον σύλλογο και το νησί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ